Rollerező kiskorút ütöttek el Székelyudvarhelyen

Fülöp-Székely Botond 2020. január 27., 15:48

Egy rollerrel közlekedő fiút ütöttek el személyautóval hétfő délután a székelyudvarhelyi Wesselényi Miklós utcában. A közúti forgalmat lezárták.

Fotó: Erdély Bálint Előd

Szemtanúk szerint többek között a fején sérült meg a fiú. Jelenleg két mentőautó, a helyi és az állami rendőrség munkatársai is a helyszínen vannak.

László Szabolcs, a helyi rendőrség vezetője portálunknak elmondta, három óra húsz perckor riasztották egységüket. A balesetben egy kilencéves gyerek sérült meg, akit mentők szállítottak a kórházba. Az állapotáról egyelőre nem voltak bővebb információi. Arra is kitért, hogy a helyszíni vizsgálatok szerint

az áldozat vélhetően váratlanul tért ki az úttestre, ezért nem tudta elkerülni a balesetet a személygépjármű vezetője.

„Erről persze az állami rendőrség munkatársai tudnak bővebb információkat mondani” – zárta a beszélgetést.

{A}

Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője portálunknak megerősítette, hogy egy kilencéves kiskorú sérült meg a balesetben, aki nem megfelelő módon próbált átkelni az úttesten rollerével, amikor elütötte egy autójával szabályosan közlekedő 39 éves csíkszeredai sofőr. A kiskorú a fejét ütötte meg, agyrázkódást szenvedett. Noha sérülései nem voltak súlyosak, további vizsgálatokra kórházba szállították.