Már edzőmeccset játszott Cipruson az FK Csíkszereda

Dobos László 2020. január 26., 10:31

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a ciprusi edzőtáborban az FK Csíkszereda. A román labdarúgó 2. Liga február végi rajtjára készülő székelyföldi együttes 4–1-es vereséget szenvedett a lengyel Górnik Zabrze csapatától.

Erős lengyel csapat volt a csíkiak első ellenfele Cipruson Fotó: FK Csíkszereda

A csíkiak pénteken utaztak el Kolozsvárról Lárnacába, február közepéig Agia Napában készülnek. Valentin Suciu legénységének első ellenfele szombaton a Górnik Zabrze csapata volt, amely jelenleg a lengyel élvonalbeli bajnokság 12. helyén áll.

{A}

A mérkőzésen a vezetést a lengyelek szerezték meg az első félidő közepén, de Bajkó révén hamar egyenlített az FK Csíkszereda. A 38. percben átvehette volna az előnyt az FK, de Magyari büntetőjét kivédte a lengyelek kapusa.

A második játékrészben a Górnik háromszor is betalált, így 4–1-re nyerték a felkészülési mérkőzést.

Az FK Csíkszereda szakvezetése három próbajátékon lévő labdarúgót is pályára küldött: a görög Meletidisz Anasztaszioszt, Havas Attilát és Péter Patrikot.

Labdarúgó barátságos mérkőzés:

Górnik Zabrze–FK Csíkszereda 4–1 (1–1),
gólszerzők: Bauza (29. perc), Kobylarczyk (48.), Rostkowski (85.) és Gryszkiewicz (89.), illetve Bajkó Barna (31.).
FK Csíkszereda az I. félidőben: Gyenge (Bordás) – Majzik, Csürös (Csonka), Havas, Simó, Veres, Szondi (Kálmán), Meletidisz, Botorok (Pintér), Bajkó, Antal (Magyari). A II. félidőben: Bordás (Bartók) – Palmeș, Csonka (Gergely), Incidisz, Marrone, Csala, Kálmán (Pál), Erdei, Péter, Bara, Magyari (Schieb).

A tervek szerint az FK következő ciprusi ellenfele január 30-án a szerb élvonalban szereplő FK Cukaricki lesz.