Galac legyőzte a Brassói Coronát is

Gergely Imre 2020. január 25., 23:15

Folytatódik a Galaci CSM győzedelmes menetelése a romániai jégkorong-bajnokságban. A Brassói Corona sem tudott sikert elérni Kiricsenkóék ellen.

A Galaci CSM egymás után szedi áldozatait a bajnokság alapszakaszában Fotó: Sorin Pana/Sportul Ilustrat

Miután kétszer is nyert Csíkszeredában, illetve kétszer legyőzte a GYHK-t, ezúttal a Brassói Coronát is két vállra fektette a galaci jégkorongcsapat.

{A}

Szombaton szoros csatában dőlt el a három pont sorsa. A brassóiak szereztek vezetést az első harmad közepén, de rögtön egyenlítettek is a házigazdák a Duna-parti városban. A második játékrészben kettőt vágott a CSM, amire már csak az 57. percben tudott válaszolni a Corona.

Egyenlíteniük már nem sikerült, sőt az utolsó percben Nyeznamov üres kapus góllal eldöntötte a meccset.  A két csapat vasárnap ismét összecsap.

A Galac menetelése már nem is meglepetés, ebben a szezonban mindössze egy vereséget szenvedtek rendes játékidőben, Gyergyószentmiklóson kaptak ki, egyszer pedig Brassóban hosszabbításban maradtak alul, az összes többi mérkőzésüket megnyerték.

A táblázaton második galaciak hátránya jelenleg nyolc pont a hat meccsel többet játszott Sportklubbal szemben a bajnokság alapszakaszában.

Romániai jégkorongbajnokság
Galaci CSM–Brassói Corona 4–2 (1–1, 2–0, 1–1)
Gólszerzők: Vitalij Kiricsenko (14. perc), Konsztantin Puskarjov (23.), Gyenisz Zabludovszkij (27.), Alexander Nyezsnamov (60.), illetve Péter Balázs (12.), Nelson Armstrong (57.)
Kapura lövések: 28–32.
Kiállításpercek: 6–12.