Két pontot elhozott Újpestről a GYHK

Gergely Imre 2020. január 25., 22:50

Izgalmas, fordulatos mérkőzésen szerzett két pontot a Gyergyói Hoki Klub az Erste liga középszakaszának alsóházában. A piros-fehérek vezettek, majd kétszer egyenlítettek, a büntetőknél pedig kétgólos hátrányból fordítottak.

A küzdelmes meccsen büntetők döntöttek Fotó: Hajdú Dániel, UTE

Már a 26. másodpercben vezetett a GYHK, Góga lőtt bődületes bombát a hazaiak ketrecébe a harmadukban bedobott buli után.

{A}

A gyors vezetés nem adott nagy lendületet a piros-fehéreknek, vagy inkább az újpestieket rázta fel, Cooke kapuja került többnyire nyomás alá. A 6. percben egyenlítettek is a lilák, Ainsworth talált be a megzavart gyergyói védők között.

Fotó: Hajdú Dániel, UTE

Sőt, újabb öt perc múlva a vezetést is megszerezték a házigazdák. Első emberelőnyüket használták ki, az ő szempontjukból szerencsés módon:

Benk passza Góga korcsolyájáról pattant a kapuba.

Az újpesti előny is közel öt percig tartott. Miután a GYHK kihagyta az első emberelőnyét, emberhátrányból sikerült betalálni. Valdix fülelt le egy átadást, és indult meg egy védővel a nyakán Duschek kapuja felé, a korong pedig Péter elé került,

aki remek egyéni megmozdulásból szerezte meg az egyenlítő találatot a mintegy kétszáz gyergyói drukker örömére.

Fotó: Hajdú Dániel, UTE

A második húsz percben nem született gól, azazhogy egy igen, de Elekes-Darabont találatát magas bot címén érvénytelenítették a játékvezetők. Ebben a játékrészben már felülkerekedett ellenfelén a GYHK, nagy nyomás alatt volt a lilák kapuja, de az állás nem változott.

A harmadik harmadban újabb érvénytelenített gól következett – ezúttal az UTE szurkolói lehettek csalódottak – ugyanis elmozdult a kapu Benk lövése előtt. Aztán mégis előnybe kerültek a hazaiak, Sikorcin volt eredményes emberelőnyben. A 48. percben lett 3–3, a Rupert ikrek akciójának végén Jones elé került a korong és ő szép lövéssel használta ki a lehetőséget.

Fotó: Hajdú Dániel, UTE

A rendes játékidőben nem született újabb találat, és a hosszabbításban sem, mialatt a GYHK egy emberelőnyt is ki kellett védekezzen. Az utolsó fél percben kétszer is eldőlhetett volna a meccs, Matt Rupert két szólója végén is hibázott ziccerben.

A büntetők közül az első kettőt hárította Cooke és Duschek, aztán Pance és Sikorcin kétgólos előnybe hozta az Újpestet. Ekkor, akárcsak az év első találkozóján, innen jött vissza a gyergyói csapat, Matt Rupert és Jones egyenlített. A hatodik párban Matt Rupert ismét higgadtan értékesítette a rávezetést, Cooke pedig védett, így a GYHK-é lett a bónuszpont.

Fotó: Hajdú Dániel, UTE

Gógáék tehát öt pontot hoztak haza a lehetséges hatból első középszakaszbeli túrájukról, és két pontos előnnyel vezetik az Erste Liga alsóházát.

Az alsóházban egy másik mérkőzést is játszottak szombaton, a Schiller-Vasas némi meglepetésre döntetlent ért el Székesfehérváron. A hosszabbításban végül a Titánok nyertek 2–1-re.

A GYHK január 31-én, pénteken a Titánokat, vasárnap a Hokiklub Budapestet fogadja Gyergyószentmiklóson.

Fotó: Hajdú Dániel, UTE

Jégkorong Erste Liga középszakasz, alsóház
Újpesti TE–Gyergyói Hoki Klub 3–4 bü. (2–2, 0–0, 1–1, 0–0, 0–1)
Gólszerzők: Kelin Ainsworth (6. perc), Benk András (12.), Ladislav Sikorcin (44.) illetve Góga Attila (1.), Péter Zsolt (16.), Mitchell Jones (48.), Matthew Rupert (65. győztes büntető).
Kapura lövések: 42–33.
Kiállításpercek: 14–22 (ebből Jones-nak 10 perces fegyelmi )

{G1}

{H1}