Bronzérmes a magyar női vízilabda-válogatott

Székelyhon 2020. január 25., 20:18

A magyar női vízilabda-válogatott megszerezte a bronzérmet a budapesti olimpiai kvalifikációs vízilabda Európa-bajnokságon, a szombat esti bronzmérkőzésen 10–8-ra legyőzte a címvédő Hollandiát.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Sokáig hátrányban volt a magyar csapat a kontinenstorna harmadik helyéért lejátszott kisdöntőben. Biró Attila együttese a harmadik negyedben fordított, majd a végén már gólt sem kapott, így megőrizte a győzelmét.

{A}

A magyar együttesnek nem sikerült hazai medencében megszereznie az olimpiai kvótát, de erre még lehetősége lesz, március közepén a Triesztben rendezendő kvalifikációs tornán harcolhatja ki a tokiói indulást.

Az olimpiai kvalifikációs kontinenstorna egyetlen kvótáját az oroszok szerezték meg, akik a szombat esti döntőben 13–12-re alulmaradtak az ötkarikás játékokon való részvételüket már korábban bebiztosított spanyolokkal szemben.

Az Európa-bajnoki címért játszik a magyar férfi válogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott vasárnap este 20 órakor Spanyolországgal csap össze a Duna Arénában az Európa-bajnoki cím megszerzéséért. A magyar csapat a pénteki elődöntőben 10–8-ra legyőzte Montenegrót, így a döntőbe jutás mellett kiharcolta a tokiói olimpián való indulás jogát is.

Női vízilabda Európa-bajnokság, kisdöntő:
Magyarország–Hollandia 10–8 (3–5, 2–2, 4–1, 1–0).
Gólszerzők: Keszthelyi, Szilágyi, Parkes, Leimeter 2-2, Rybanska, Illés 1-1, illetve Megens 2, Van der Sloot, Van de Kraats, Sleeking, Stomphorst, Genee, Wolves 1-1.

Döntő: Spanyolország–Oroszország 13–12 (3–4, 5–4, 2–2, 3–2).