Fizikai agresszióvá fajult a szóváltás a sípályán

Székelyhon 2020. január 24., 20:17

Szóváltásba került a síoktatóval egy fiatalember a maroshévízi sípályán, erre bántalmazni kezdték, a vita helyszínére érkező biztonságiak pedig átdobták a kerítésen és egy ATV-vel szándékosan nekihajtottak – számol be a Digi24 hírpoltál.

Képernyőfotó: Digi24

A fiatalember, elmondása szerint a felvonót szerette volna használni, segítséget kért az oktatótól, aki nem magyarázta el elég részletesen ennek használatát, emiatt a sértett egyensúlyát vesztette és elesett. Amikor ezt szóvá tette, az oktató el akarta küldeni, amiből szóváltás lett, mivel a sértett fél nem érezte igazságosnak, hogy kifizette a jegyet és a sípálya alkalmazottja nem végezte kielégítően a munkáját.

A szóváltásra egy másik síző is az oktató védelmére kelt, ütni és rúgni kezdték a fiatalembert. Ekkor érkezett két rendfenntartó ATV-vel, akik a sértettet átdobták a kerítésen, a síléceit és botjait pedig szintén eldobták.

A fiatalember erre tárcsázta a 112-es sürgősségi hívószámot, de mire a rendőrök kiérkeztek volna, az ATV-n érkező biztonságiak elhagyták a helyszínt.

{A}

Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a hírportálnak elmondta, hogy beszéltek a helyszínen levő rendőrökkel, eljárást indítottak, kivizsgálják hogy miként történt az eset és ennek függvényében megteszik a szükséges jogi lépéseket.

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság közleményt is kiadott az esetről, amiben azt írják, hogy a 21 éves marosvásárhelyi fiatalember összetűzésbe keveredett a felvonót kezelő sípálya-alkalmazottal, aki miután egy társával ököllel és lábbal bántalmazta a sértettet, erősítésként hívta az ATV-n érkező kollégáit. Az incidensben az ATV egyik sítalpa áthajtott a fiatalember lábán. A rendőrség kiérkezésére az áldozat azt mondta, hogy nincs szüksége orvosi ellátásra, bár azt állította, hogy a fogából kitört egy darab a 43 és 50 éves férfiakkal való összetűzés során. Az ügyben bűnügyi eljárást indítottak fizikai erőszak és csendháborítás címen, a rendőrség pedig kivizsgálja az incidens körülményeit.

Az esetről készült videó és a beszámoló a Digi24 oldalán tekinthető meg.