A magyar és a román női asztalitenisz-válogatott is kijutott az olimpiára

Horváth Bálint Ottó 2020. január 24., 20:07

A magyar és a román női asztalitenisz-válogatott is bebiztosította helyét a nyári tokiói ötkarikás játékokon, miután mindkét mérkőzését sikerrel vette a portugáliai Gondomarban megrendezett olimpiai kvalifikációs csapatversenyen.

Az Európa-bajnoki címvédő román csapat nem hiányozhat az olimpiáról Fotó: Facebook/Federația Română de Tenis de Masă

A marosvásárhelyi származású Szőcs Bernadettével felálló román női válogatott pénteken délután 3–2-re legyőzte Indiát, ezzel biztossá vált a részvétele az idei olimpián.

Az Európa-bajnoki címvédő csapat azonban megszenvedett a továbbjutásért.

Szőcs Bernadette ugyanis váratlanul mindkét egyéni meccsét elveszítette, de csapattársai, Elizabeta Samara és Daniela Dodean Monteiro megnyerték a sajátjukat, illetve a párosok összecsapásán is jobbnak bizonyultak. Az első mérkőzésén Románia sokkal könnyebben, 3–0 arányban múlta felül Olaszországot.

{A}

A magyar női válogatott, Madarász Dóra, Pergel Szandra és Fazekas Mária összeállításban még csütörtökön 3–1-re legyőzte a házigazda portugálokat, ezzel szintén kvótát szerzett a nyári olimpiára. Ez az első alkalom, hogy Magyarország csapatban is kvalifikálta magát az olimpiára. A magyar csapat az első meccsén 3–0-ra nyert a horvátok ellen.

A férfi csapatok lemaradtak

A férfiak versenyében a román és a magyar csapat is lemaradt a kvótaszerzésről, a továbbjutó kilétét eldöntő mérkőzéseken a Szőcs Hunort a soraiban tudó Románia 3–2-re alulmaradt Szlovákiával szemben, míg Magyarország 3–0-s vereséget szenvedett Svédországtól.