Oscar-díjra jelölt filmekkel ünnepel a három éves sepsiszentgyörgyi Művész Mozi

Bíró Blanka 2020. január 24., 16:29

Oscar-díjra jelölt filmekkel ünnepli 3 éves születésnapját a Művész Mozi by Cityplex Sepsiszentgyörgyön, amelyekre az érdeklődők kedvezményesen válthatnak jegyeket vasárnap, január 26-án.

Az Oscar-díj legnagyobb esélyesének számon tartott 1917 is látható lesz a sepsiszentgyörgyi moziban Fotó: Universal Pictures

Sepsiszentgyörgyön húsz évig nem volt filmszínház. Három évvel ezelőtt, 2016-ban nyílt újra, azóta 130 ezer nézőnek vetítettek mintegy 700 fimet. A működtető önkormányzat tájékoztatása szerint a két – 80 és 76 férőhelyes – teremben hetente átlag 15 filmet vetítenek,

a legújabb siker- és fesztiválfilmeket, európai művészfilmeket, gyermek- és családi filmeket, román és magyar alkotásokat, a helyi alkotók dokumentumfilmjeit, ugyanakkor rendszeresek a magyar szinkronos filmek.

A Művész mozi 2018 októberében bekerült az Europa Cinemas európai mozihálózat tagjai közé, tehát kiemelt figyelmet szentel az európai filmeknek, és a hálózat célkitűzéseinek szellemében fiataloknak szóló eseményeket szerveznek.

{A}

A születésnap alkalmából Oscar-díjra jelölt filmeket vetítenek vasárnap, kedvezményes belépővel. Így látható lesz a Nyomorultak című francia dráma, amelynek egy Oscar-jelölése van, a 3 Oscar-jelölést begyűjtő Botrány című amerikai-kanadai életrajzi dráma, a Volt egyszer egy... Hollywood amerikai-angol dráma 10 jelöléssel, az 1917 című angol-amerikai háborús filmdráma 10 Oscar-jelöléssel, a Joker amerikai dráma amelyet 11 Oscar-díjra jelöltek, és az Élősködők dél-koreai dráma, melynek 6 Oscar-jelölése van.