Mint a GTA-ban: fennakadt az autó a faládán – videó

Barabás Hajnal 2020. január 24., 11:42

Nem mindennapi baleset történt Csíkszereda központjában. Egy ittas autóvezető „parkolási manővere” keltette fel sokak érdeklődését a Facebook közösségi oldalon, ugyanis csütörtökön este ráhajtott egy útszéli faládára, amelyen autójával fenn is akadt. A balesetnek nem voltak áldozatai.

Filmbe illő baleset Csíkszereda központjában Fotó: Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság

Több fotót és videófelvételt is megosztottak a Csíki közlekedési infó Facebook-csoportban, amelyeken jól kivehető, amint egy férfi csütörtök este fél 11 óra körül Opel márkájú autójával a Mihail Sadoveanu utcában a Temesvári sugárút fele hajtva nem tudta bevenni a kanyart, elvesztette uralmát a jármű fölött.

Videó: Olvasói felvétel

Nagy sebességgel ráhajtott először a promenádot és az útkereszteződést elválasztó forgalomgátló kőre, kitörve azt, onnan szöktetett fel a promenád egyik faládájára, összetörve a benne lévő előnevelt fát.

• Forrás: Csíki közlekedési infó/Facebook

Az autó teljesen fennakadt a faládán, egy szemtanú szerint a járművezető viszonylag sértetlenül szállt ki belőle.

A nem mindennapi manőver után nem sokkal a rendőrök is a helyszínre érkeztek.

{K1}

Alkoholt fogyasztott

Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője érdeklődésünkre elmondta, az autóvezető egy 34 éves csíkmadarasi sofőr volt, akinek az első vizsgálatok szerint 1,43 mg/liter légalkohol-koncentrációval vezette autóját. A balesetnek nem voltak áldozatai, anyagi kár keletkezett. A sofőr ellen bűnvádi eljárást indítanak a megengedettnél nagyobb alkoholkoncentráció hatása alatt történt vezetés miatt, ugyanakkor bírságra is számíthat a megrongált utcabútorzat miatt.

{A}