Ciprusi edzőtáborba utazik az FK Csíkszereda

Dobos László 2020. január 24., 11:26

A téli felkészülési időszak második szakaszát kezdi el a hét végén az FK Csíkszereda. A román labdarúgó 2. Liga egyetlen székelyföldi csapata pénteken ciprusi edzőtáborba utazik.

Két hazai edzőmeccs után mennek az edzőtáborba Fotó: Gábos Albin

A tervek szerint Kolozsvárról, repülővel utazik el a csíki küldöttség a Földközi-tenger keleti medencéjében található szigetországba. Valentin Suciu vezetőedző elmondta, hogy 25 labdarúgóval indulnak el, ebben a keretben vannak olyan ifjúsági játékosok, akikre ha nem is idén, de jövőre biztosan számít az FK vezetősége.

{A}

„Harmincnégy játékossal kezdtük meg az edzéseket, azóta csökkent a keret. A felkészülés második hetében járunk, túl vagyunk már két edzőmérkőzésen, próbáltam egyformán elosztani a perceket, hogy mindenkinek jusson játéklehetőség.

Jónak ítélem a fiúk hozzáállását ezen a két edzőmérkőzésen, de lehetne sokkal jobb is. Főleg a támadásoknál kell pragmatikusabbak legyünk”

– mondta az FK Csíkszereda edzője, Valentin Suciu.

A három új játékosról így vélekedik a szakember: „Egyelőre ők az új igazolásaink, még lesz legalább három. Marvin Schiebet követtem az egész őszi szezonban, remélem, tud majd segíteni a csapaton, mert a motivációjával nincs gond. Salvatore Marrone egy fiatal, 2001-es születésű játékos, vele hosszabb terveink vannak. Biztató a mozgása, főleg a támadásoknál, a védekezésben azonban vannak hiányosságai. A harmadik új játékosunk a görög Hrisztosz Incidisz, akit most láttam először, de tapasztalatával és a róla érkezett infók alapján biztosan a csapat segítségére lesz.

Még érkezik egy középhátvéd, egy középpályás és egy vagy két csatár. Tavasszal senki sem fogja olcsón adni a bőrét, mindenki ellen nehéz meccseink lesznek, de biztos vagyok benne, hogy sikerül benn maradni a másodosztályban”.