Nagyot fordítva a csoport favoritját is felülmúlta a Sirius

Horváth Bálint Ottó 2020. január 22., 21:43

Folytatja a győzelmek sorát a Nemzeti Liga középszakaszának alsóházában a Marosvásárhelyi Sirius női kosárlabda együttese, amely a harmadik találkozóját is megnyerte, ezúttal a Konstancai Athleticet múlta felül.

Fotó: Haáz Vince

A bajnokság középszakaszában a B csoport favoritjának számító, egyben listavezető tengerparti csapatot fogadta szerdán este a ligeti Sportcsarnokban a Sirius.

Ionel Brustur vezetőedző együttese két győzelem után jó előjelekkel várta a mérkőzést, ugyanakkor tudatában volt annak, hogy ezúttal nehezebb ellenféllel van dolga.

{A}

Nagyon rosszul kezdtek a vásárhelyiek, akiknek hét és fél percre volt szükségük ahhoz, hogy megszerezzék első kosarukat, amikor a vendégek már 11–0-ra vezettek. Ezután lassan felvette az iramot a hazai csapat, de a szünetben már 15 pontos hátrányban volt.

Fotó: Haáz Vince

A mérkőzés második részében azonban – csakúgy mint hétvégén a Bukaresti Agronomia ellen – megfordította az állást a Sirius. A harmadik negyedet már egypontos előnyben zárta, az utolsó tíz percben pedig nagy nehézségek árán, de sikerült megszereznie a kétpontos győzelmet.

Fotó: Haáz Vince

A Sirius legeredményesebb játékosai az amerikai idegenlégiósok, Dunbar és Smelser voltak, illetve érdekesség, hogy a csapatból mindössze négyen iratkoztak fel a pontszerzők listájára, valamint csak heten játszották végig a mérkőzést, a csapatkapitány, Mészáros Kata és Gál Emese is hiányzott.

Fotó: Haáz Vince

A marosvásárhelyi együttes hétvégén ismét pályára lép, egymás utáni harmadik hazai találkozóján, szombaton 17 órától a Municipal Alexandriát fogadja.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, középszakasz, B csoport, 3, forduló:
Marosvásárhelyi Sirius–Konstancai Athletic 56–54 (6–16, 16–21, 20–4, 14–13).
A vásárhelyiek pontszerzői: Dunbar 22 (2), Smelser 20, Feiseș 10, Badi 4. Játszott még: Ignat, Bobar, Bokor.