Vízilabda-Eb: a magyar férfi csapat is elődöntős

Zátyi Tibor 2020. január 22., 21:24

A magyar válogatott bejutott a legjobb négy közé a Duna Arénában zajló vízilabda Európa-bajnokság férfitornáján: Märcz Tamás együttese a szerdai negyeddöntőben 14–10-re győzte le az orosz csapatot.

Fotó: Czagány Balázs/MTI

A magyar fiúk végig vezetve nyerték meg a negyeddöntőt, igaz, a mérkőzés nagy részében szorosan alakult az eredmény, az oroszok 6–5-ös állásig tartották a lépést a házigazdával.

{A}

A harmadik negyedben Varga Déneséknek sikerült néggyel is ellépniük, ám az oroszok az utolsó játékrész előtt kettőre csökkentették hátrányukat.

A negyedik negyedben végül kijött a különbség a két csapat között, két perc alatt ötre növelte előnyét Magyarország (13–8), a válogatott végül 14–10-re győzött és bejutott a legjobb négy közé.

Két meglepetés is született, Montenegró két góllal verte Olaszországot, míg Spanyolország büntetőkkel ejtette ki a végső győzelemre is esélyes Szerbiát.

A magyarok a pénteki elődöntőben Montenegróval találkoznak.

Az olimpiai kvalifikációs viadalon egy kvóta szerezhető, a már biztos tokiói indulók közül a címvédő, Rióban aranyérmes szerbek és a világbajnok olaszok búcsúztak, rajtuk kívül a világbajnoki ezüstérmes spanyolok ötkarikás részvétele biztos.

A nőknél is a legjobb négy között van a magyar válogatott, a csapat a csütörtöki elődöntőben a világbajnoki ezüstérmes, és az európai csapatok közül egyedüliként már olimpiai induló spanyol gárdával találkozik.

{K1}

Férfi vízilabda Európa-bajnokság, negyeddöntő:
Olaszország–Montenegró 8–10 (3–3, 3–4, 1–2, 1–1)
Szerbia–Spanyolország 6–6 (2–1, 1–4, 2–1, 1–0) – büntetőkkel 3–4
Magyarország–Oroszország 14–10 (3–2, 3–3, 4–3, 4–2)
Horvátország–Görögország 14–11 (6–3, 4–3, 3–3, 1–2)