Nyakon szúrta a gyorsfutárt a kiskorú rablótámadó

Székelyhon 2020. január 22., 20:12

Átfogó nyomozás után akadtak a rendőrök egy január 6-án Balánbánya határában történt, súlyos testi sértéssel járó rablótámadás gyanúsítottjának nyomára két héttel a bűncselekmény elkövetése után. Az azonosított személy mindössze tizenöt éves.

Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

Egy értékes csomag átadása miatt – álnéven bemutatkozva – a város szélére csalta, majd nyakon szúrta egy gyorspostaszolgálat alkalmazottját egy fiatal – foglalja össze a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye a Balánbányánál január 6-án történt rablótámadás körülményeit.

A hatóságokat január 6-án kevéssel 14 óra előtt értesítették az esetről. Mint a vizsgálatokból kiderült, a hamis személyazonosságot használó fiatal és a futár – előbbi kérésére – egy városszéli területen találkozott. Miközben a futár a csomag átadásával járó eljárással volt elfoglalva,

a fiatal egy késsel nyakon szúrta, majd a mintegy háromezer lej értékű, négy mobiltelefont tartalmazó csomaggal elszaladt.

A helyszínre sietett egy mentőegység, a sérültet pedig elsősegély-nyújtás után a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba szállították, ahol megműtötték.

{A}

A helyszínelés után a rendőrök és a különböző belügyminisztériumi egységek azonnal átfogó nyomozásba kezdtek, több lehetséges elkövetőt kihallgattak, míg eljutottak a kiskorú gyanúsítotthoz. Az összegyűjtött bizonyítékokból kiindulva a rendőrök január 20-án két házkutatást tartottak, amelyek során hiánytalanul megtalálták a rablótámadásban eltulajdonított javakat. A bizonyítékok birtokában a 15 éves balánbányai gyanúsítottat először őrizetbe vették, majd másnap, kedden előállították a bíróságon, ahol jóváhagyták a harmincnapos előzetes letartóztatásba vételét. A megyei főkapitányság tájékoztatása szerint a fiatal tízéves börtönbüntetést kockáztat.