Vége a találgatásoknak: Korodi is indul a csíkszeredai előválasztáson

Iszlai Katalin 2020. január 22., 15:13

Korodi Attila is indul az RMDSZ által szervezett előválasztáson Csíkszereda polgármesteri tisztségéért. A képviselő szerdai sajtótájékoztatóján jelentette be szándékát, illetve arról is beszélt, hogy megoldásokat szeretne találni a város problémáira, a döntéshozatalba pedig a lakosságot is bevonná.

Fotó: Gábos Albin

A csíkszeredaiakat hónapok óta foglalkoztató egyik kérdésre született válasz szerdán, amikor Ráduly Róbert Kálmán után egy nappal Korodi Attila parlamenti képviselő is bejelentette, hogy indul az RMDSZ által szervezett március 7-ei előválasztáson.

{K1}

A zöldségpiac parkolójában tartott találkozón Korodi elmondta, döntését az elmúlt hetekben rengeteg találkozó és egyeztetés előzte meg, amelyek mind alátámasztották azt, amit már maga is tudott. „Ennek a városnak vannak elhúzódó gondjai, amelyek orvosra és orvoslásra várnak. Azért is választottam ezt a helyszínt a bejelentésemhez, mert

a zöldségpiac környékén uralkodó állapotok azt mutatják, hogy ebben a városban nincs rend, nincs rendszer.

Nincs kulturált parkolás, a közlekedés kaotikus, bizonyos órákban elviselhetetlen. Egy megyeszékhely piaca nem ilyen állapotban kellene működjön, és nem ilyen magas árakkal” – emelte ki Korodi, majd hozzátette, a magas árak más területeken is érezhetők a városban, például az ingatlanpiacon.

A képviselő szerint a felsorolt problémák elriasztják a fiatalokat, pedig pontosan az lenne a cél, hogy vonzó legyen a város számukra. „Hasonlóan kell viszonyulni az üzleti beruházásokhoz, a cégalapításhoz, a város motorjait ilyen szempontból be kell indítani, mert stagnálunk” – húzta alá.

{A}

Arra is kitért, hogy a kampány során szeretné feltárni a problémákat és megoldásokat kínálni azokra. „Olyan gondokat soroltam fel, amelyek megoldása önkormányzati hatáskör. Rendszerezni kell, rendet kell tenni, segíteni kell azoknak, akik tenni akarnak. És ami a legfontosabb:

a döntéshozatalba be kell vonni az embereket.

A városháza nem egy elefántcsonttorony, hanem egy intézmény, amely úgy működhet jól, ha a polgárok is részt vesznek benne” – adott hangot véleményének Korodi.

Arról is beszélt, hogy saját meglátása szerint mi teszi alkalmassá a polgármesteri feladatkör elvégzésére. Egyebek mellett csapatjátékosnak tartja magát, aki olyan döntéseket támogat, amelyek szakemberek által, az érintettek bevonásával vannak kidolgozva.

„Az új évtizedben új megoldásokat kell adni Csíkszereda régi problémáira, illetve az új feladatokra is koncentrálni kell. Ehhez az szükséges, hogy képzett, egészséges környezettel tudjunk a jövő elé nézni egy olyan városban, ahol élni jó, ahol lehet tanulni felszerelt iskolákban vagy egyetemen, idősként biztonságban érezhetjük magunkat, fiatalként pedig bátran nekivághatunk az életnek” – sorolta Korodi.

A sajtótájékoztató végén kérdésünkre, hogy ha megnyeri a választásokat, kit javasolna képviselőként a helyére, Korodi kitérő választ adott. Mindössze annyit mondott, hogy egyelőre az előválasztásra érdemes figyelni.