Sportklub-vereséggel kezdődött a középszakasz

Dobos László 2020. január 21., 21:50

Meglepetésre vereséggel kezdte a középszakaszt a jégkorong Erste Ligában az alapszakaszgyőztes Csíkszeredai Sportklub. A csíkiak kedden este 3–1-es vereséget szenvedtek a Brassói Coronától a Vákár Lajos Műjégpályán.

Tőke nagyszerűen védte a brassói ketrecet Fotó: Gábos Albin

Ünnepi pillanatok előzték meg a középszakasz nyitómérkőzését, a zsúfolásig megtelt lelátók előtt megrendezett Sportklub–Corona összecsapás elején Somogyi Attila, az Erste Liga menedzsere két díjat adott át a házigazdáknak:

Joshua Shalla az alapszakasz legeredményesebb játékosának járó díjat, a Sportklub pedig az alapszakasz-győztest megillető, Ráduly Róbert Kálmán csíkszeredai polgármester által alapított Bíró László vándorserleget vehette át.

Az első játékrész kiegyensúlyozott játékot hozott, és bár az első percekben többet támadott a Sportklub, a kék-fehérek korongot veszítettek a támadó harmadban, a gyors ellentámadásból pedig megszerezte a vezetést a Corona, Bíró Gergő közelről legyőzte Adorjánt, a csíki kapust (0–1).

{A}

A 15. percben növelhette volna előnyét Brassó, a Corona kettős emberelőnybe került, de a vendégek csak egy kapuvasig jutottak. A második harmadban sokkal többet támadott a Sportklub, Tőke, a brassói kapus azonban bravúrt bravúrra halmozva mindent védett.

Fotó: Gábos Albin

A vendégek a 28. percben növelték előnyüket, amikor egy villámgyors támadás végén Péter Balázs közelről gólt lőtt (0–2). A harmadik harmadban is többet támadott a Sportklub, és a 45. percben sikerült a szépítés, amikor Brophey bal oldalról védhetetlen bombagólt lőtt a hosszú felső sarokba (1–2).

A találkozó hajrájában egymás után két emberelőnyt kapott a Sportklub, az elsőt nem tudták kihasználni a kék-fehérek, a másodiknál pedig Adorján kapust is mezőnyjátékosra cserélve hat a négy ellen támadtak.

A csíkiak azonban korongot veszítettek, és Trancă a középpályáról az üres kapuba lőtte a játékszert (1–3), eldöntve a pontok sorsát.

A mezőnyben nem volt jobb a Corona a Sportklubnál, Brassó azonban jobban kihasználta helyzeteit. A barcaságiak mindhárom gólját csíki születésű játékos ütötte.

Fotó: Gábos Albin

Jégkorong Erste Liga, középszakasz:
Csíkszeredai Sportklub–Brassói Corona 1–3 (0–1, 0–1, 1–1).
Gólszerzők: Evan Brophey (45. perc), illetve Bíró Gergő (7.), Péter Balázs (28.) és Trancă Dániel (59.).
Kapura lövések: 38–23.
Büntetőpercek: 10–10.
Játékvezetők: Gergely Lehel és Crișan Hunor Flavius, illetve Péter Vilmos és Magyar Áron.

Sportklub: Adorján Örs (László Arnold) – Gyenyisz Kuljas, Salló Alpár, Becze Tihamér, Rokaly Szilárd, Andrej Taratuhin; Farkas Tamás, Logan William Pyett, Evan Brophey, Kurtis McLean, Joshua Shalla; Gecse Hugó, Láday Tamás, Bíró Tamás, Fodor Csanád, Rodney Pelley; Flinta Botond, Györfy Tihamér, Horváth László, Rokaly Norbert, Sándor Zoltán. Edzők: Jason Morgan és Hozó Levente.

Corona: Tőke Zoltán László (Patrik Polc) – Nelson Armstrong, Samuel Labrecque, Cody Fowlie, Roberto Gliga, Franko Zachery; Pavlo Boriszenko, Mihály Ede, Molnár Zsombor, Péter Balázs, Trancă Dániel; Bíró Ottó, Gajdó Tamás, Bíró Gergő, Jared Brown, Albert Zagidullin; Andrei Haraga, Mircea Constantin, Molnár Zoltán, Nicolae Rareș Vasile. Edzők: Július Pénzes és Ondrej Rusnák.

A felsőház másik mérkőzésén: Dunaújvárosi Acélbikák–Debreceni EAC 3–1 (1–1, 1–0, 1–0).
A felsőházban (1–5. helyek) a Csíkszereda 6, a Ferencváros 3, a Brassó 2, a Dunaújváros 1, a DEAC pedig 0 bónuszponttal rajtolt.

{G1}

Az alsóház első találkozóján: Schiller-Vasas HC–Hokiklub Budapest 3–7 (1–3, 2–2, 0–2).
Az alsóházban (6–10. helyek) az Újpest 6, a Gyergyó 4, a Fehérvár 2, a Hokiklub Budapest 1, a Vasas pedig 0 bónuszponttal kezdett.

{G2}