Átadták a jótékonysági vadászaton összegyűlt pénzt

Fülöp-Székely Botond 2020. január 21., 20:20

Több mint 23 ezer lej gyűjtöttek össze a Nagy-Küküllő Vadász- és Sporthorgász Egyesület által szervezett jótékonysági vadászaton részvevő személyek egy kétgyerekes székelykeresztúri édesanya megsegítésére. Az összeget kedden adták át a nemrég műtéten átesett nő férjének.

Fotó: Erdély Bálint Előd

Rafai Emil, székelykeresztúri polgármester értesítése után döntött úgy a Nagy-Küküllő Vadász- és Sporthorgász Egyesület vezetőtanácsa, hogy a helybéli, kétgyerekes Vári Tímea megsegítésére fordítják a jótékonysági vadászaton összegyűlt több mint 23 ezer lejt – fejtette ki Jakab Attila, a szervezet elnöke a székelykeresztúri polgármesteri hivatal dísztermében. Mint mondta, azt szeretnék, hogy a többi vadásszal közösen levegyenek némi terhet a nehéz helyzetben lévő család vállairól, vagyis könnyebb legyen a betegre váró drága kezelések finanszírozása.

{K1}

Szeretnénk, ha mindenki megértené, hogy a vadászok nem egyszerű gyilkosok, hanem egy komoly közösség, amely igenis képes összefogni egy jó cél érdekében. Az adománnyal enyhíteni szeretnénk a család terhein, hogy a gyerekek minél kevésbé érezzék a megpróbáltatásokat. Mi vadászok egyszerű emberek vagyunk, akik tiszta szívvel és örömmel segítenek másokon

– ezekkel a mondatokkal nyújtotta át a pénz átutalásáról szóló okmányokat a napokban műtéten átesett nő férjének, Vári Sándornak.

{A}

Az eseményen jelen volt Köblös Domokos helyi alpolgármester is, aki meghatódva mondott köszönetet a segítségért a városvezetés nevében. Jól ismeri a családot, helyben is több kezdeményezés volt a támogatásuk érdekében.

Vári Sándor rámutatott, a leukémiával küzdő felesége a napokban esett át a két éve várt életmentő csontvelő-átültetésen, most már jól van. Ettől függetlenül nagy szükségük van az anyagiakra, hiszen valóban költséges kezelések várnak a nőre. Éppen ezért köszönetét fejezte ki a vadászoknak.