Egyre többen hiányoznak betegség miatt, felfüggesztették az oktatást

Bíró Blanka 2020. január 21., 19:43

Eddig egyetlen influenzafertőzést igazoltak a sepsiszentgyörgyi Mihai Viteazul Főgimnáziumban, ám a megnövekedett légúti megbetegedések száma miatt az egészségügyi igazgatóság, a prefektúra és a tanfelügyelőség úgy döntött, két napra – január 22-én és 23-án – felfüggesztik az oktatást a tanintézetben.

Képünk illusztráció Fotó: Balogh Orsolya

Január 24-e, péntek hivatalos munkaszüneti nap, így a diákok legközelebb csak hétfőn mennek iskolába. A tanfelügyelőség tájékoztatása szerint az intézkedésre a fertőzés terjedésének megelőzése miatt volt szükség, hiszen

a hét elején a tanintézetben járó diákok mintegy 25 százaléka betegség miatt hiányzott.

{A}

A fertőzés gyorsan terjed: a múlt héten csak néhány megbetegedést jeleztek, a hét elején pedig már olyan osztály is volt, ahol a gyerekek mintegy fele hiányzott, megbetegedett – mondta lapunknak Sánta Ferenc járványtani főorvos.

Hangsúlyozta, a laboratóriumi vizsgálatok csak egy diáknál mutatták ki az influenza A típusú vírusát. Kiss Imre főtanfelügyelő megkeresésünkre elmondta, a szülőket igyekeznek tájékoztatni, azonban ha szerdán mégis visznek gyerekeket az iskolába, megszervezik a felügyeletet. A két nap kiesést a tanév végéig bepótolják. Kiss Imre rámutatott, Kovászna megye más tanintézeteiben csak elvétve fordul el megbetegedés.