Két napon át rúgták a labdát Gyergyószentmiklóson

Gergely Imre 2020. január 20., 14:48

Tizennégy csapat mérte össze a tudását a hétvégén, Gyergyószentmiklóson megrendezett Inter Kupán. Az első helyet a csíkszeredai The Bro’s szerezte meg.

Csíki siker született a tornán Fotó: Gergely Imre

A három csoportra osztott mezőnyből nyolc csapat jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba, s habár a csoportmeccsek alatt is akadtak szoros csaták, a vasárnap késő délutáni és esti találkozók hoztak nagyobb izgalmakat.

{A}

Az eseményen a vendégek, azaz az idegenből érkezett gárdák domináltak, mindegyikük kijutott a csoportjából, a gyergyószéki hazaiak oldalról pedig, bár szoros mérkőzéseket játszott mindenki, a szárhegyi Babilon jutott csak az elődöntőbe. Számukra végül csak a harmadik helyért vívott harc maradt, amely során a Korondi Juniorral szemben maradtak alul.

A torna döntőjét a csíkszeredai The Bro’s és a baróti Dream Team játszotta. A két csapat már a csoportmérkőzések alatt is találkozott egymással, akkor a barótiaknak sikerült diadalmaskodni, a fináléban azonban a csíkiak voltak jobbak és ők emelhették magasba az Inter Kupa első helyéért járó trófeát.

Fotó: Gergely Imre

A torna legjobb kapusának a csíkszeredaiak hálóőrét, Paltán Rolandot, legjobb játékosnak pedig a korondi Boda Krisztiánt választották, a gólkirályi címet a csíkszeredai Tankó Levente érdemelte ki. Az Inter Kupán a legsportszerűbb együttest is díjazták, amely a helyi Warriors FC együttese volt.

Inter Kupa, elődöntők:

Babilon (Szárhegy)–Dream Team (Barót) 0–8 Korondi Junior–The Bro`s (Csíkszereda) 0–5.
Kisdöntő: Babilon–Korond 2–9.
Döntő: Dream Team–The Bro’s 1–3.