Száz pont fölött dobott a Sepsi-SIC

Sánta Imre 2020. január 18., 22:43

Folytatta sikersorozatát a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC, a női kosárlabda-bajnokság középszakaszának 3. fordulójában papírforma szerinti győzelmet aratott a Kolozsvári Universitatea ellen. A háromszékiek továbbra is hibátlan mérleggel állnak a bajnoki rangsor élén.

Fotó: Sánta Imre

Nem ütköztek különösebb ellenállásba a zöld-fehérek, a vendégek mindössze tíz percig voltak képesek valamelyest tartani a lépést a nyilvánvalóan nagyobb játékerőt képviselő címvédővel. Az első negyed végére a szentgyörgyi lányok így hat pontos előnyt tudtak kidolgozni (24–18), a folytatásban pedig percről percre egyre duzzadt a különbség, és a mérkőzés felénél a hazaiak már tizenhét ponttal vezettek (48–31).

{A}

Szünet után még inkább megmutatkozott a két csapat közötti értékbeli különbség,

annak ellenére, hogy Zoran Mikes tanítványai helyenként visszafogottan játszottak, de Mandache, Givens és Orbán remek formájának köszönhetően harmincpercnyi játékidő után a zöld-fehérek már negyven ponttal jártak a kolozsváriak előtt (81–41).

Fotó: Sánta Imre

Az utolsó negyed elején a címvédő még rátett egy lapáttal, majd Mikes mester több lehetőséget adott fiatal játékosainak is.

Másfél perccel a mérkőzés vége előtt Orbán Nikolett ugyan megszerezte a háromszékiek századik pontját, de a záró játékrészt meglepetésre a Szamos-partiak nyerték. Mindez semmit nem változtatott azon, hogy a Sepsi-SIC behúzza a 104–67 arányú újabb fölényes győzelmet.

Fotó: Sánta Imre

Az elmúlt hetek megfeszített tempója után egy hét áll a zöld-fehérek rendelkezésére, hogy felkészüljenek a soron következő bajnoki meccsre, amelyet január 25-án, szombaton játszanak a CSM Târgoviște vendégeiként, hazai környezetben pedig legközelebb február 1-jén az Aradi FCC Baschet együttese ellen lépnek pályára.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, középszakasz, 3. forduló:
Sepsiszentgyörgyi Seps-SIC–Kolozsvári Universitatea 104–67 (24–18, 24–13, 33–10, 23–26).
Sepsi-SIC: Givens 29 (1), Orbán 18 (1), Mandache 16 (2), Gödri-Părău 16, Pasic 14 (2). Cserék: Vucetic 4, Mîrne-Nagy 4, Cătinean 2, Demeter 1, Topuzovic, Kovács, Butler. Edző: Zoran Mikes.
Kolozsvár: King 24 (2), Uiuiu 17 (5), Kilin 8 (1), B. Fota 13 (2), Stoica. Cserék: Fleșer 3, Bölöni 2, D. Fota, Neagu, Apostol. Edző: Iannis Kukos.