Harmadik lett a házigazda a Szejke Kupán

Zátyi Tibor 2020. január 18., 16:48

A Fogarasi VSK sikerével ért véget a székelyudvarhelyi városi sportcsarnokban rendezett Szejke Kupa kézilabdatorna. Az utolsó meccsen a Bukaresti Steaua hét góllal verte a házigazda Szejke SK-t.

Fotó: Veres Nándor

A tornagyőzelmet a jobb gólkülönbség döntötte el, ebben a Bölények Ligájában szereplő fogarasiak bizonyultak jobbnak, miután szombaton délelőtt 21 góllal, 42–21-re legyőzték a másodosztályos Nagyváradi VSK-t, míg a Steaua héttel verte a Szejkét.

{A}

A másodosztály C csoportját veretlenül vezető udvarhelyi együttes jól kezdett, a fővárosi együttes a tizedik perc után vette át a mérkőzés irányítását, a szünetig négyre növelte előnyét. A második játékrészben a Szejke ismét jól kezdett, egyre csökkentette hátrányát. A hajrában jobban koncentrált a Steaua és végül megérdemelt győzelmet szerzett.

A tornát Fogaras nyerte jobb gólkülönbsége, a Steaua lett a második, míg a házigazda Szejke a harmadik.

Fotó: Veres Nándor

A Szejke Kupa legjobb kapusának a Steaua hálóőrét, Niculai Vasilét választották, a legjobb játékosnak a Fogarasi VSK irányítója, Emiluț Turcu bizonyult, a gólkirályi címet a Szejke SK játékosa, Balázs Botond szerezte meg, három mérkőzésen 26 találatot jegyzett.

Szejke Kupa, harmadik nap
Székelyudvarhelyi Szejke SK–Bukaresti Steaua 36–43
(17–21)
Szejke SK: Balázs 11, Kónya 6, Komporály 5, Szász 4, Csibi, Jére 3–3, Fekete 2, Pál, Szilveszter 1–1. Játszott még: Jobb, Csutak – Mihály, Tăuțean, Lőrinczi, Kopacz. Vezetőedző: Sipos Lóránt.

Fogarasi VSK–Nagyváradi VSK 42–21 (23–16)

A torna végeredménye: 1. Fogarasi VSK 7 pont (+23), 2. Bukaresti Steaua 7 (+16), 3. Szejke SK 3, 4. Nagyváradi VSK 0.