Győzelemmel folytatta a Szejke SK

Zátyi Tibor 2020. január 17., 21:14

Izgalmas találkozókkal folytatódott a székelyudvarhelyi városi sportcsarnokban rendezett Szejke Kupa kézilabdatorna. Az élvonalbeli klubok csatáján döntetlen született, míg a Szejke simán nyerte mérkőzését.

Fotó: Veres Nándor

Kiegyensúlyozott és fordulatos összecsapás volt a délután rendezett Fogaras–Steaua mérkőzés, amelynek első perceit a fővárosi együttes uralta, aztán a fogarasiak fordítottak, a szünetben négy gól volt az előnyük. A térfélcserét követően a Steauának sikerült átvennie a vezetést. Ám Fogaras rögtön válaszolt, majd az utolsó másodpercekig vezetett, amikor a Steaua beállósa, Burlacu egyenlített.

{A}

A pénteki nap második mérkőzésén a Szejke SK ellenfele az előző másodosztályos bajnokságban már jól megismert Nagyváradi VSK volt.

Fotó: Veres Nándor

Sokkal bátrabban játszott a házigazda, mint egy nappal korábban, és habár ezúttal is akadtak hibák támadásban, sikerült diktálnia az iramot, a szünetig négygólos előnyre tett szert. A második játékrészben sikerült fokozatosan növelni az előnyt,

támadásban és védekezésben is jól működött a házigazda játéka, amely végül tíz góllal, 41–31-re nyert.

Sipos Lóránt vezetőedző minden benevezett játékosának lehetőséget adott.

Fotó: Veres Nándor

Szombaton 11 órától Fogaras Nagyváraddal, 13 órától pedig a Szejke a Steauával csap össze a Szejke Kupa utolsó fordulójában.

Szejke Kupa, második nap:
Szejke SK–Nagyváradi VSK 41–31 (19–15).
Szejke SK: Jobb, Csutak – Csibi, Tăuțean 7–7, Komporály 5, Balázs, Kónya, Jére, Pál 4–4, Fekete, Szilveszter, Szász 2–2, Mihály, Kopacz, Lőrinczi, Hadnagy. Vezetőedző: Sipos Lóránt.

Fogarasi VSK–Bukaresti Steaua 27–27 (15–11)

Az állás
: 1. Steaua 4 pont, 2. Fogaras 4, 3. Szejke 3, 4. Nagyvárad 0.

A további program
: szombaton 11 órától Fogarasi VSK–Nagyváradi VSK, 13 órától Szejke SK–Bukaresti Steaua.