Két közúti balesetben öten sérültek meg

Székelyhon 2020. január 17., 13:23

Öt jármű megrongálódott, öt személy pedig sérüléseket szenvedett csütörtökön két, Csíkszereda nyugati és déli határában történt közúti balesetben.

Fotó: Gábos Albin

Az első baleset csütörtökön reggel 9 órakor a 13A jelzésű országúton, a Domb-kanyarnál történt: a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy 29 éves, Maros megyei, Csíkszereda felől Szentegyháza irányába haladó autóvezető járműve a veszélyes kanyarban kisodródott, nekicsapódva először egy szemből szabályosan közlekedő, 45 éves felsőboldogfalvi nő, majd egy 43 éves segesvári férfi irányította gépkocsinak. Az ütközésben a 29 és a 45 éves sofőr sérüléseket szenvedett.

{A}

Este 8-kor a hargitai megyeszékhely déli kijáratához riasztották a rendőröket: az E578 jelzésű európai útról egy balra, az üzemanyagtöltő-állomásra betérni szándékozó autónak csapódott egy mögötte – Csíkszentkirály irányába haladó –, ugyanazon a sávon közlekedő, 23 éves csíkszentmártoni fiatal vezette jármű. A balesetben az első gépkocsiban lévő három utas – egy 36 éves férfi, egy 33 éves nő és egy 12 éves lány – sérült meg.