Focitornák hétvégéje Gyergyószéken

Gergely Imre 2020. január 17., 12:33

Megélénkül a gyergyószéki fociélet a hétvégén. Gyergyószentmiklóson az Inter Gyergyó hozza vissza hosszabb szünet után az amatőr futsaltornák világát, Gyergyóremetén pedig a Falurészek kupáját szervezik meg.

Az Inter Gyergyó U19-es csapatával lép pályára az Inter Kupán Fotó: Gábos Albin

Az Inter Kupa sok éven át az egyik hagyományos gyergyószentmiklósi amatőr futsaltorna volt. Csak az egyik, mert pár éve szinte minden hétvégén megrendezték a maguk tornáját a város baráti közösségekből alakult csapatai.

A lendület azonban alábbhagyott, újabban ritka az ilyen rendezvény.

A hétvégén két év szünet után kerül sor ismét az Inter Kupára, ahol 14 csapat mérkőzik meg, a helybéliek mellett többek közt Csíkszereda, Barót, Balánbánya és Korond is képviselteti magát.

{A}

A két ötös és egy négyes csoportba sorolt csapatok szombaton 9.10-kor kezdik a selejtezőket, amelyek vasárnap 14 óra után zárulnak. A két ötös csoport első három helyezettje, illetve a négytagú csoport első és második helyén végző együttesek vívják a negyeddöntőket, amelyek közül az első vasárnap 14.30-kor kezdődik. 16.50-től és 17.25-től rendezik a két elődöntőt, 18 órától a kisdöntőre kerül sor, a döntő kezdési időpontja pedig 18.45.

Fotó: Gábos Albin

Törekednek arra, hogy ne boruljon fel a pálya és a valóban amatőr társaságoknak is esélyük legyen a sikerre, ezért kikötés volt a nevezésnél, hogy 1. ligás futsalcsapatok igazolt sportolói vagy a nagypályás foci első három osztályában szereplő együttesek játékosai közül legtöbb kettő léphessen itt pályára egy csapatban – ismertette Portik Csaba, az Inter Gyergyó illetékese.

Az Inter Kupát mostantól ismét hagyományossá tennék, és mindig év elején rendeznék meg.

Nem mondanak le az utóbbi két évben megszervezett nemzetközi tornáról, a Benedek Kupáról sem, azt azonban augusztusra tervezik. Így nagyobb az esély arra, hogy igazán színvonalas mezőny jöjjön össze a hazai és magyarországi, illetve más környező országok élvonalához tartozó együttesekből – mondta Portik.

Remetei falurészek focitornája

Gyergyóremetén már a kilencedik alkalom lesz a hétvégén, hogy a különböző utcák, falurészek lakói focicsapatokká alakulnak és összecsapnak egymással. Szombaton 17 órakor indul útjára a labda a helyi sportcsarnokban, és tíz mérkőzést tartanak. Vasárnap 12-től folytatódnak a csoportküzdelmek, a helyosztók 15 órakor kezdődnek. Idén Túlamaros, Csutakfalva, Tejporgyár, Rétalja, Szent István utca, Bernád, Központ, Alszeg és Fenekalja mérkőznek meg a helyi sportkedvelők számára fontos trófeáért.