Győzelemmel zárta az alapszakaszt a Sportklub

Dobos László 2020. január 16., 21:20

Az alapszakaszgyőztes Csíkszeredai Sportklub otthon tartotta a három pontot a Debrecennel szemben a jégkorong Erste Liga alapszakaszának utolsó mérkőzésén. A csíki kék-fehérek csütörtök este 4–3-ra győztek a hajdúságiak ellen.

Iramos és sportszerű hokit játszott a Sportklub meg a Debrecen Fotó: Gábos Albin

Több mint ezer néző volt kíváncsi csütörtök este a Vákár Lajos Műjégpályán a Sportklub utolsó alapszakaszbeli mérkőzésére, amelyen az ellenfél az ötödik helyen álló Debrecen volt.

A találkozó első találatát a vendégek érték el egy szerencsés góllal, a kapu mögül passzolt korong Szamankovnak, a csíki kapusnak a lábáról pattant be a kapuba (0–1).

A folytatásban többet támadott és többet lőtt kapura a Sportklub, a székelyföldi gárda az első harmad végén kiegyenlített (1–1), a második játékrész végére egy góllal vezetett (2–1), majd a harmadik harmad első perceiben újabb két gyors találattal háromgólosra növelte előnyét (4–1).

Fotó: Gábos Albin

A vendégek nem adták fel, hamar gólt lőttek (4–2), majd az 54. percben egy emberhátrányban lőtt újabb találattal feljöttek 4–3-ra. Az utolsó percben időt kért és kapusa helyett mezőnyjátékost küldött a jégre a Debrecen szakvezetése, az egyenlítés azonban nem sikerült.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz:
Csíkszeredai Sportklub–Debreceni EAC 4–3 (1–1, 1–0, 2–2).
Gólszerzők: Rokaly Szilárd (17.), Sándor Zoltán (33.), Farkas Tamás (42.) és Gyenisz Kuljas (43.), illetve Dominik Novotny (9.), Hári Norbert (45.) és Léránt René (54.).
Kapura lövések: 46–23.
Büntetőpercek: 2–4.
Játékvezetők: Gergely Lehel, Csomortáni Zsolt és Péter Vilmos.

{A}

Az első öt helyezett a középszakasz felsőházában, az utolsó öt pedig a középszakasz alsóházában folytatja. A felsőházban szereplő csapatok 6–3–2–1–0, az alsóházban lévők pedig 6–4–2–1–0 pontot visznek magukkal az alapszakaszból. A középszakasz január 21-től február 19-ig tart majd, és az első nyolc helyezett kerül a február 22-én induló rájátszásba.

Fotó: Gábos Albin

A további program (középszakasz)

Kedd (január 21.): Csíkszeredai Sportklub–Brassói Corona, Schiller-Vasas HC–Hokiklub Budapest és Dunaújvárosi Acélbikák–Debreceni EAC.
Csütörtök (január 23.): Fehérvári Titánok–Hokiklub Budapest, Schiller-Vasas HC–Gyergyói Hoki Klub és Brassói Corona–FTC–Telekom.

{G1}

{H1}