Megpiszkálta a villanyórát, elkapták. Erre feltörte a lépcsőházi elosztótáblát

Bíró Blanka 2020. január 16., 18:52

Tetten értek egy sepsiszentgyörgyi férfit, hogy törvénytelenül csatlakozott az elektromosáram-hálózathoz. Miután ezt a rögtönzött megoldást megszüntették, és a helyszínre riasztott rendőrség is távozott, a gyanúsított nem hagyta alább, újfent rácsatlakozott a hálózatara.

Képünk illusztráció Fotó: Gecse Noémi

A sepsiszentgyörgyi rendőrséget kedden értesítették arról, hogy egy tömbházban egy lakó törvénytelenül csatlakozott rá a villamosenergia-hálózatra. A rendőrök a szolgálatót szakembereivel mentek ki a helyszínre, ahol megállapították, hogy a 39 éves férfi – miután lakásában felfüggesztették az áramszolgáltatást, mert nem fizetett – feltörte a villanyórát, és törvénytelenül kapcsolódott a hálózatra. A rendőrök eljárást indítottak lopás és rongálás gyanújával, ám szerdán este újra riasztották őket, hogy az illető újra rácsatlakozott a rendszerre.

Másodszor is helyszíneltek a szolgáltató munkatársaival, és azt tapasztalták, hogy a férfi ezúttal a lépcsőházi elosztótáblát törte fel, és ott csatlakoztatta lakását a hálózatra. Továbbra is lopás és rongálás gyanújával folyik kivizsgálás a büntetett előéletű férfi ellen.

{A}