Vereséggel kezdett a Sepsi OSK, új játékosok a keretben

Horváth Bálint Ottó 2020. január 16., 17:22

Két góllal kikapott az azeri FK Zirától a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a törökországi edzőtáborban rendezett első barátságos mérkőzésén. A csapattal több fiatal játékos készül, egy argentin középpályás próbajátékon van.

Még három felkészülési mérkőzés vár a Sepsi OSK játékosaira Törökországban Fotó: Facebook/Sepsi OSK

A lehető legrosszabban kezdődött a csütörtök délutáni találkozó a sepsiszentgyörgyiek számára, akik már 29 másodperc után hátrányba kerültek, a védelem nagy hibáját kihasználta az ellenfél. Sőt öt perc játék után már kettővel vezetett az azerbajdzsáni bajnokság ötödik helyezettje, amely a folytatásban megtartotta előnyét.

{A}

A mérkőzésen több találat már nem esett, a Sepsi OSK hiába uralta a játékot, és alakított ki helyzeteket, ezeket nem tudta gólra váltani, mindvégig pontatlanok voltak a próbálkozások.

Leo Grozavu csapata a következő barátságos mérkőzésén szombaton a lengyel Korona Kielce ellen játszik. Ezt követően a bolgár PFC Beroe és az orosz Arsenal Tula lesznek az ellenfelei.

„Minden játékosnak igyekeztünk lehetőséget adni. Sok fiatal van a keretben, látszik, hogy még nincs meg a kellő tapasztalatuk ezen a szinten. Ebben az időszakban sokat kell fejlődjön a játékunk, felkészültek kell legyünk a bajnokság folytatására” – nyilatkozta a találkozó végén a Sepsi OSK vezetőedzője.

Alakulóban a keret, fiatal játékosok az érkezők

A sepsiszentgyörgyi klub közölte, hogy az elmúlt időszakban a keretben történt változások

azt a célt igyekeznek szolgálni, hogy a Sepsi OSK erősebb csapattá váljon.

Mint ismert, már nem tartozik a csapat keretéhez Dylan Flores, Hilal Ben Moussa és Omar Diakhité, de a fiatal kapussal, Horațiu Moldovannal is közös megegyezéssel szerződést bontottak. Nem tartott az együttessel Törökországba, hanem külön készül Jacob Adebanjo, Edgar Salli, Hugo Konongo és Yasin Hamed.

Változatlanul a Sepsi OSK játékosa Niczuly Roland, Fejér Béla, Rachid Bouhenna, Florin Ștefan, Stefan Velev, Fülöp István, Nicolae Carnat, Ronaldo Deaconu, Radoslav Dimitrov, Gál Andrezly Peter, Hrvoje Barisic, Goran Karanovic, Pavol Safranko, Marius Ștefănescu, Răzvan Tincu, Gabriel Vașvari, Kilyén Szabolcs és Csiszér Balázs.

Továbbá, eddig négy új labdarúgóval kötött szerződést a Sepsi OSK, Kovács Lóránt, Fülöp Loránd és Daniel Celea után Andres Mihai Dumitrescu is a csapathoz igazolt, aki a svájci Lugano U21-es csapatától érkezett.

Visszatért a keretbe Andrei Dumiter és Călin Popescu, de a felnőtt csapattal készül az utánpótlás központ neveltje, Vlad Cătălin Căpățănă kapus is.

Ugyanakkor, előrehaladott tárgyalásokat folytatnak fiatal játékosokkal,

Alexandru Corban (21 éves), George Dragomir (17) és Gabriel Vereș (19) középpályások is aláírhatnak a piros-fehérekkel. Utóbbiak részt vesznek a törökországi felkészülésen, és a napokban csatlakozott a kerethez, egyelőre próbajátékra, a 22 éves argentin középpályás, Tomás Diáz is.

Labdarúgó barátságos mérkőzés, Antalya, Törökország:
Sepsi OSK–FK Zira 0–2 (0–2).
A Sepsi OSK kerete: Fejér Béla, Niczuly Roland – Rachid Bouhenna, Florin Ștefan, Stefan Velev, Fülöp István, Nicolae Carnat, Ronaldo Deaconu, Radoslav Dimitrov, Gál Andrezly Peter, Hrvoje Barisic, Goran Karanovic, Pavol Safranko, Marius Ștefănescu, Răzvan Tincu, Gabriel Vașvari, Kilyén Szabolcs, Csiszér Balázs, Andrei Dumiter, Călin Popescu, Kovács Lóránt, Fülöp Loránd, Daniel Celea, Andres Mihai Dumitrescu, Alexandru Corban, George Dragomir, Gabriel Vereș, Tomás Diáz.