Az RMDSZ csíkszeredai szervezetének elnöke lenne Korodi Attila

Barabás Hajnal 2020. január 16., 16:26

Megpályázza a csíkszeredai RMDSZ szervezet elnöki tisztségét Korodi Attila parlamenti képviselő, arra azonban nem adott egyértelmű választ, hogy indulna-e Csíkszereda polgármesteri székéért a helyhatósági választásokon.

Szándékosan választotta az elhanyagolt ipari övezetet sajtótájékoztatója helyszíneként Korodi Attila Fotó: Gábos Albin

Tisztújítás zajlik az RMDSZ helyi szervezeteinél, így akik jelentkeznének tagnak vagy szervezeti vezetőknek, január 24-ig leadhatják jelentkezésüket. Korodi Attila parlamenti képviselő csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be, hogy vállalná az RMDSZ csíkszeredai helyi szervezetének elnöki tisztségét.

{A}

Azért akarok RMDSZ csíkszeredai szervezetének az elnöke lenni, hogy új perspektívát, új megoldásokat kínáljak

– fogalmazott Korodi. Hozzátette, szerinte

a szervezetnek az ifjúsági csoportokkal, civil szervezetekkel, vállalkozói szövetségekkel, különféle akciócsoportokkal és városrészekkel való együttműködésben, közösségépítő munkája révén feladata az önkormányzati munka segítése.

Fotó: Gábos Albin

„A városi szervezet fontos szerepet kell vállaljon abban, hogy a város gazdasága fejlődjön, új állások létesüljenek, hogy a megélhetés és a családalapítás könnyebbé váljon” – sorolta. Mint megtudtuk, nem véletlenül választotta a sajtótájékoztató helyszínéül az eléggé elhanyagolt városszéli Baromtér utcát, a vasúti felüljáró alatti kamionparkolót, hiszen – mint jelezte –, a város ipari övezete elfeledetté, elhanyagolttá vált, holott ez a terület a város erejét kellene adja. „A városnak a régió húzóerejének kell lennie” – mondta.

Lenne polgármester?

Mivel gyakorlatilag egyfajta kortesbeszédként hangzott Korodi eseménye a mínusz hat fokos hidegben, ezért rákérdeztünk:

jelöltetné-e magát Csíkszereda polgármesteri tisztségére?

Válaszában nem mondott sem nemet, sem igent. „Ez olyan döntés, amelyet megfelelő bölcsességgel a jövőben kell meghozni.

Fotó: Gábos Albin

Most a legfontosabb, hogy a városi RMDSZ szervezete megerősödjön és új lendületet kapjon

– válaszolta eléggé sejtelmesen. Jelenleg egyébként a szervezet alapszabályzata szerint nincs érvényes vezetése, nem tartottak közgyűlést, tisztújítást, holott közel két éve lejárt az elnök mandátuma. A helyi RMDSZ elnöki tisztségét korábban Füleki Zoltán töltötte be, akit szintén megkerestünk arról érdeklődve, hogy jelentkezik-e ismét elnöknek a szervezethez. A csíkszeredai alpolgármester azonban kijelentette, ő ezúttal nem indul a tisztségért.