Még magasabb célokért akart küzdeni a Vasas Femina leköszönő edzője

Horváth Bálint Ottó 2020. január 16., 15:02

Közel egy évig vezette a Székelyudvarhelyi Vasas Femina női labdarúgócsapatát Andrási Sándor Csaba. Az udvarhelyiekkel tavaly Román Kupát nyert vezetőedző múlt héten elhagyta az együttest, és közleményben ismertette, miért döntött a távozás mellett.

Andrási Sándor Csaba úgy véli, kihozta a legtöbbet a csapatból. Archív Fotó: Barabás Ákos

A tapasztalt szakvezető közölte, egy évvel ezelőtt, amikor elvállalta a Vasas Femina irányítását, versenyképes csapatot akart kialakítani, amellyel a bajnokság és a kupa megnyeréséért küzd.

Hangsúlyozta, a professzionalizmus és a lelkesedés mind megtalálható a klubnál, azonban az általa kért feltételeket nem tudták biztosítani, így csak tavaly nyárig állapodott meg a vezetőséggel. Ezt viszont egyáltalán nem bánta meg, hiszen vezetésével magasabb szintre jutott az együttes, és sikerült megnyerniük a Román Kupát a Kisbecsekeri Fortuna elleni döntőben.

Ez elsősorban annak köszönhető, hogy egy olyan játékoskerettel dolgoztam, amely betartotta az utasításaimat, a lányok pedig megértették, hogy a nagy teljesítményhez áldozathozatalra van szükség

– mondta Andrási Sándor Csaba. Kiemelte, a kétfrontos küzdelem és a súlyos sérülések nagyon kimerítették a csapatot, így végül csak a negyedik helyen végeztek a bajnokságban.

A román női felnőtt válogatott másodedzőjeként dolgozó szakember ismertette,

a tavaly nyáron kezdődött új bajnoki szezonban még magasabb célokért akart küzdeni a Vasas Feminával,

éppen ezért azt kérte a vezetőségtől, hogy mindenképpen tartsa meg az akkori keretet, és melléjük még három-négy játékost is igazoljanak, mivel a fő célkitűzés a bajnokság és ismét a kupa megnyerése volt. Andrási hozzátette, ez volt az új megállapodás ahhoz, hogy továbbra is az együttes élén maradjon, de ismét csak egy fél évre, a télig kötelezte el magát.

{A}

Mint mondta, sajnos az újabb sérülések és a távozó játékosok – újak igazolása nélkül –, illetve a felkészülés késői megkezdése miatt csúnya vereséggel kezdték a bajnokságot az újonc Konstancai Selena ellen. Ezután azonban jól meneteltek, és még csak egyszer kaptak ki, a Kolozsvári U-tól, amely ellen nem érdemeltek vereséget. A Vasas Femina emelett hét győzelmet és két döntetlent összesített, ezzel a negyedik helyen tölti a szünetet.

Úgy gondolom, mivel vékonyabb kerettel rendelkezünk az előző szezonhoz képest, sikerült megfelelő szinten tartani a csapatot. Az elvárásaim és céljaim viszont sokkal magasabbak, de jelenleg a Vasas Femina nem tudja biztosítani a nagyobb teljesítményhez szükséges anyagi keretet, ezért úgy döntöttem, jobb ha befejezem a klubnál végzett munkát

– nyilatkozta Andrási Sándor Csaba.

A távozó szakvezető megköszönte a lányoknak, hogy befogadták, és reméli, mindaz amit az elmúlt időszakból tanultak, hasznos lesz számukra a továbbiakban, és bízik benne, hogy minél több játékos képviseli a román válogatottakat. Úgy véli, a székelyudvarhelyi klub kiemelt helyszín a romániai női labdarúgásban, és amennyiben idővel jobb anyagi helyzetbe kerül, nagyobb célkitűzésekért is versenyben lehet.