Szőcs Lászlóval a keretben az FK nekivágott, az Imperial Wet elkezdi

Józsa Csongor 2020. január 16., 13:13

Lejárt a téli szünet az FK Székelyudvarhelynél, elkezdte az edzéseket a teremlabdarúgó élvonalban szereplő együttes. Visszatért a csapatba a válogatott Szőcs László, aki legutóbb a címvédő Csíkszeredai Imperial Wetnél szerepelt. A megyeszékhelyiek jövő héten gyűlnek össze.

Az edző-játékos Mánya Szabolcs magyaráz tabítványainak Fotó: Beliczay László

Túl van az első edzéseken a Futsal Klub Székelyudvarhely, a Mánya Szabolcs edző-játékos által irányított keret ezen a héten napi egy foglalkozással fokozatosan kapja a terhelést. A soron következő időszakban növelik az edzésszámot. Egyetlen újdonság van a csapatnál, visszatért Szőcs László. A válogatott futsalos az őszi idényben bontott szerződést a Csíkszeredai Imperial Wettel, csak a mostani átigazolási időszakban tudott klubot váltani.

{A}

„Elsősorban azért igazoltuk le, hogy a román válogatottnál ne úgy szerepeljen, hogy klub nélkül áll. A válogatott már tartott egy edzőtábort, következik egy újabb felkészülési időszak a vb-selejtezőre. Másodsorban pedig úgy gondoltuk, hogy Lacika segíthet a kupameccseken, itt jó sorsolást kaptunk, bejuthatunk a négyes döntőbe” – mondta Jakab Zoltán, az FK Székelyudvarhely csapatvezetője.

Fotó: Beliczay László

Az már eldőlt, hogy az FK nem került be a teremlabdarúgó 1. Liga felsőházi rájátszásába, az alsóházban folytathatja, ahol a Dévai Autobergamóval és a Kolozsvári Clujanával küzd meg. „Azért harcolunk, hogy a bajnokság végén szerezzük meg az ötödik helyezést, ez a fiatal csapatunk számára nagyon fontos” – jelentette ki Mánya Szabolcs.

Az FK Székelyudvarhely a 2020-as esztendőt Román Kupa-meccsel indítja, február 9-én a másodosztályos Ceahlăul Piatra Neamț otthonában lép pályára. A tréner kifejtette, hogy addig pár edzőmeccset is beiktatnak.

Új játékos az Imperialnál

A listavezető Csíkszeredai Imperial Wet jövő héten, január 20-án kezdi meg felkészülését a bajnoki folytatásra. A válogatottba behívott játékosok, Cristian Matei, Adrian Pânzaru, Bogdan Covaci és Hadnagy István már túl vannak az első edzőtáboron, és ők továbbra is vb-selejtezőre készülnek.

A csíki együttes többi tagjának hétfőtől lesznek közös edzések. Cosmin Gherman vezetőedző elmondta, a foglalkozások többsége a Márton Áron- és a Segítő Mária-gimnázium mögötti sportcsarnokban, illetve kint a szabadban zajlanak majd. Szinte biztosra vehető, hogy Andre Luis Sasse az Imperial Wet játékosa lesz, a 23 éves brazil ősszel még a Dévai Autobergamót erősítette.

A csíkiak a kupában a 2. Ligában szereplő Gyergyószentmiklósi Interrel találkoznak, míg idei első bajnoki mérkőzésük február közepén lesz, amikor a sereghajtó Kolozsvári Clujanát fogadják.

Az ifik az elitkörben

Az FK Székelyudvarhely U19-es gárdája meggyőző teljesítménnyel zárta a csoportkört és jutott be az ország legjobb ificsapatait felvonultató mezőnybe. Az elitkörben két ötös csoportot alakítottak ki, itt február elején indul a pontgyűjtés. Az udvarhelyiek a 2-es csoportba kerültek, ellenfeleik a Viitorul Băleasa, a Simándi Sólymok, a Dévai Autobergamo és a CFR Turnu Severin lesznek.

Fotó: Beliczay László

A másik csoportba is került székelyföldi, a Kézdi SE. A háromszékiek a Viitorul Vernești, a Galaci United, a Ceahlăul Piatra Neamț és a Bukovina Vicov ellen veszik fel a küzdelmet. A csoportok első két helyezettje jut az országos fináléba, a négyes döntőbe.