Komoly tervei vannak a Székelyudvarhelyre visszatérő Vágó Attilának

Zátyi Tibor 2020. január 16., 11:21

Vágó Attila ül le a női labdarúgó 1. Ligában szereplő Székelyudvarhelyi Vasas Femina kispadjára. A magyar női fociválogatottat kétszer is irányító szakember bajnokcsapatot faragna.

Vágó Attila február elején érkezik Udvarhelyre Fotó: Pál Árpád

Múlt héten közös megegyezéssel bontott szerződést Andrásival a Székelyudvarhelyi Vasas Femina. Az 1. Liga negyedik helyezettje közösségi oldalán jelentette be, hogy megegyeztek Vágó Attilával. A salgótarjáni születésű edző neve Székelyföldön inkább a férfi labdarúgáshoz köthető, megfordult a Székelyudvarhelyi FC-nél, és az FK Csíkszereda csapatát is irányította – mindkét helyen egy fél idényt töltött 2017-ben.

 {A}

„Nagy örömmel és lelkesedéssel megyek vissza Székelyudvarhelyre, mivel nagyon szerettem az ottlétemet a harmadosztályos csapatnál. László Bélával (a Vasas Femina elnöke, szerk. megj.) már régóta beszélgettünk, és most elfogadtam az ajánlatát. Nekem mindig is szívügyem volt a női foci, és komoly tervekkel jövök vissza Székelyudvarhelyre. Egy jó csapatot akarok összerakni, és hosszú távú terveink vannak, nem csak a nyárig tart a projekt.

Komoly álmaim, céljaim vannak, bajnokot akarok faragni a lányokból és a Vasas Feminával elérni a Bajnokok Ligája-szereplést. Úgy érzem, hogy a csapat vezetőségének segítségével ezt a közeljövőben el is tudjuk érni”

– mondta Vágó, aki 42 találkozón ült a válogatott kispadján..

Fotó: Pál Árpád

A tavaszi szezonnal kapcsolatban Vágó azt nyilatkozta, hogy dobogós helyezésre vezetné a Vasas Feminát, míg a Román Kupában címvédőként bejutna a fináléba: „Ezek lennének az első lépések. Fiatal, ambiciózus csapatot akarok kiépíteni, amely a következő szezonban versenyben lesz a bajnoki címért.”

Az igazolásokkal kapcsolatosan elmondta, hogy a téli szünetben a csapat vezetőségével közösen egyeztetve erősítenek. „A bajnokság végéig feltérképezem az együttest és a mezőnyt. Ez a négy hónap elég lesz arra, hogy tudjuk, miként állunk, majd előkészíthetjük a következő bajnokságot.

Most az a cél, hogy a helyi fiatal tehetségeknek játéklehetőséget biztosítsunk, majd idővel a Vasas Femina méltó ellenfele legyen a Kolozsvári Olimpiának”

– zárta a beszélgetést.

Az edző február 3-án csatlakozik a lányokhoz, addig az ő edzéstervei szerint zajlik a téli felkészülés Székely János másodedző és az erőnléti edzők irányításával.