A legjobb négy között a Sepsi-SIC és a KSE

Sánta Imre 2020. január 15., 22:52

Kettős győzelemmel jutott tovább a női kosárlabda Román Kupa négyes döntőjébe a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC. A negyeddöntők legnagyobb meglepetését azonban a Kézdivásárhelyi SE szolgáltatta, a felső-háromszékiek a Kolozsvári U csapatát ejtették ki.

Kettős győzelemmel jutott a négyes döntőbe a háromszéki gárda Fotó: Sánta Imre

A Sepsi-SIC négypontos előnnyel várta a visszavágót, amelyen a vendégek indíthatták az első támadást, gyorsan előnyhöz jutottak, majd sikerült megduplázniuk is azt. Azonban a válasszal nem késlekedtek a zöld-fehérek sem, akik hamar fordítottak, majd a két csapat felváltva szerezte pontjait. Az első negyed utolsó perceiben aztán rákapcsoltak a szentgyörgyi lányok, és Givens, Vucetic, valamint Topuzovic találatainak köszönhetően hatpontos előnyre tettek szert (25–19).

{A}

A folytatásban nem adta fel a küzdelmet a partiumi együttes, Zoran Mikes tanítványai pedig támadásban sok labdát elszórtak, így a nagy formában játszó Mosby lehetőséget kapott, hogy előbb egyenlítsen, majd egy értékesített büntetővel a vezetést is megszerezze csapatának (31–32).

Fotó: Facebook/Sepsi SIC

Nem hagyták ezt annyiban a zöld-fehérek, összekapták magukat, néhány perc elteltével fordítottak, és az első húsz percet négypontos előnnyel zárták (40–36).

Szünet után megváltozott a játék képe, Pasic, Mandache és Givens minden pozícióból betaláltak, majd Orbán is feliratkozott a pontszerzők listájára, és ekkor már húsz pont fölötti különbség alakult ki a két csapat között (62–41). A szatmáriak játéka teljesen szétesett, és később csak Podar, valamint Oláh távoli találatainak köszönhetően tudtak faragni valamelyest a hátrányukból (67–49).

Fotó: Facebook/Sepsi SIC

Az utolsó tíz percben is nagy lendülettel támadtak a háromszékiek, Vucetic megállíthatatlan volt, de jól szállt be a kispadról Topuzovic is, míg a túloldalon csak Mosby tudott felnőni az elvárások szintjére.

Így tehát a meglepetés elmaradt, a Sepsi-SIC a második félidőben mutatott lehengerlő játékával 90–63 arányú fölényes győzelmet aratott, és bejutott a Román Kupa négyes döntőjébe.

Fotó: Sánta Imre

A lelátókon pedig szólt a „ria-ria-Hungária”, hiszen a Sepsi Aréna közönsége kedvenceik sikere mellett, a magyar férfi kézilabda-válogatott Izland elleni szenzációs győzelmét is ünnepelte.

Női kosárlabda, Román Kupa, negyeddöntő, visszavágó
Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC–Szatmárnémeti VSK 90–63 (25–19, 15–17, 27–13, 23–14) – összesítésben: 161–130.
Sepsi-SIC: Givens 21 (1x3), Mandache 17 (2x3), Pasic 12 (1x3), Gödri-Părău 9, Demeter 4. Cserék: Vucetic 12, Topuzovic 9 (1x3), Orbán 6, Cătinean, Mîrne-Nagy, Kovács, Butler. Edző: Zoran Mikes.
Szatmár: Mosby 25 (1x3), Podar 11 (3x3), Oláh 8 (2x3), Miljkovic 8, Ervin 7. Cserék: Ferenczi 2, Stoiedin 2, Popescu, Pop, Szmutku, Kádár, Huțanu. Edző: Mauro Procaccini.
Játékvezetők: Cosmin Bogdănescu, Matei Bănică, Csiki Zsolt.

Fotó: Sánta Imre

Nagy hőstettet hajtott végre a KSE

A női kosárlabda Román Kupa négyes döntőjében ott lesz a Kézdivásárhelyi SE is, amely szintén kettős győzelemmel biztosította be helyét a legjobb négy között. Miután az első mérkőzésen a Kolozsvári U vendégeiként értek el hárompontos sikert, a visszavágón 74–66 arányban diadalmaskodtak a valamikor szebb napokat is látott Szamos-partiak ellen.

A két háromszéki együttes mellett még az FCC Baschet Arad, valamint a Bukaresti Agronomia–CSM Alexandria párharc győztese küzdhet meg a trófeáért a február 15–16-án megrendezendő döntő tornán,

amelynek helyszínét a Román Kosárlabda-szövetség pénteken közli, amikor az elődöntők párosítását is sorsolják.

Női kosárlabda, Román Kupa, negyeddöntő, visszavágó

Kézdivásárhelyi SE–Kolozsvári U 74–66 (19–19, 17–13, 16–18, 22–16) – összesítésben: 131–120.
KSE: Mobley 28, Vega 20 (1x3), Holinka-Miklós 9 (3x3), Dănălache 6 (1x3), Domokos. Cserék: Debreczi 10, Czimbalmos 1, Lénárt, Kozmán, Ardelean, Tuchilus, Bandi. Edző: Farkas Alpár.
Kolozsvár: King 21 (1x3), Uiuiu 20 (2x3), B. Fota 11, Kilin 7 (1x3), Fleșer 4. Cserék: D. Fota 3, Neagu, Stoica, Bölöni, Apostol. Edző: Iannis Kukos.
Játékvezetők: Ștefan Atomulese, Vlad Antonio Sandu, Bukuresti Loránd.