Elfogadták a perújítást Kedves Imre ügyében

Kovács Attila 2020. január 15., 21:53

Elviekben elfogadta szerdán a bíróság a korábban jogerősen letöltendő szabadságvesztésre ítélt Kedves Imre ügyvédje által benyújtott perújítási kérelmet. Pénteken tárgyalnak arról, mi következik ezután.

Pénteken születik döntés a perújítással kapcsolatban Fotó: Pixabay.com

Szerdán tárgyalta a Marosvásárhelyi Ítélőtábla a Hargita Megyei Közpénzügyi Hivatal korábbi vezérigazgatója, Kedves Imre ügyében benyújtott perújítási kérelmet. Mint kérdésünkre Sergiu Bogdan, a Kedves Imrét képviselő kolozsvári ügyvédi iroda vezetője elmondta, a bíróság egyetértett a perújítási kérelemben a védelem által felhozott indokokkal, és elviekben ezt elfogadta.

{K1}

Következik a perújítási kérés tárgyalása, ahol arról döntenek, hogy a korábban hozott ítélet téves-e vagy sem, illetve hogy meg kell-e ismételni a fellebbviteli tárgyalást

– magyarázta az ügyvéd, aki nagyon fontosnak nevezte az ítélőtábla szerdai döntését. Mint mondta, ha a perújítási kérést elutasítják, nem maradt volna más lehetőségük fellebbezni. ,,Egy rendkívüli perorvoslati kérelemről van szó, amelyet vissza lehetett volna utasítani azzal, hogy az indokolatlan. A bíróság viszont úgy ítélte meg, hogy ez nem így van, lehet róla beszélni, ezért jelöltek ki új tárgyalási időpontot.

Ha meggyőző módon megállapítják, hogy a perújítás indokolt, akkor a fellebbviteli tárgyalást meg kell ismételni

– emlékeztetett Sergiu Bogdan.

{A}

Súlyosbított ítélet

Kedves Imrét tavaly novemberben ítélte jogerősen 3 év 4 hónap letöltendő szabadságvesztésre a Marosvásárhelyi Ítélőtábla, a korábbi vezérigazgatót az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) 2017-ben hivatali visszaéléssel és befolyás vásárlásával vádolta meg. A perben első fokon eljáró Hargita Megyei Törvényszék Kedves Imrét és egy másik megvádolt személyt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, a fellebbezés után viszont az ítélőtábla ezt letöltendőre változtatta, súlyosbítva az ítéleten.