Kiestek a kupából a vásárhelyi kézilabdázók

Horváth Bálint Ottó 2020. január 15., 18:34

Végig hátrányban játszott a Dacia Mioveni otthonában a Marosvásárhelyi VSK, végül 33–27 arányú vereséget szenvedett a női kézilabda Román Kupa tizenhatoddöntőjében.

Nem tudták utolérni ellenfelüket a vásárhelyi játékosok. Archív Fotó: Haáz Vince

Két másodosztályú együttes találkozott szerdán késő délután a pitești-i Trivale Sportcsarnokban. A házigazda Argeș megyeiek vezetik az A osztályú bajnokság C csoportját, míg a vásárhelyiek a második helyen állnak a D csoportban.

{A}

A VSK már az elejétől hátrányba került, és hiába próbálkozott, az első félidőben nem tudott két gólnál közelebb férkőzni vetélytársához. A második játékrészben pedig még ennyire sem futotta a vendégek részéről, a Mioveni tovább növelte előnyét, és végül magabiztosan nyert.

A téli szünet lejártával a marosvásárhelyi csapat számára hét végén a bajnokság alapszakaszának második része is folytatódik, Mihaela és Claudiu Evi tanítványai szombaton 12 órától a tabellán mögöttük álló Nagyváradi CSU-t fogadják.

Női kézilabda Román Kupa, tizenhatoddöntő:
Dacia Mioveni–Marosvásárhelyi VSK 33–27 (16–12).
A vásárhelyiek gólszerzői: Ugran, Stan – Târșoagă, Bărăbaș 7-7, Ghemeș 6, Munteanu 3, Bucin, Darie 2-2, Lăcătuș, Sîngeorzan, Ola, Bercea, Guță.