Gyanúsan viselkedő sofőrt szúrtak ki a rendőrök – pozitív lett a drogteszt

Antal Erika 2020. január 15., 16:42

Gyanúsan viselkedő gépkocsivezetőt igazoltattak a marosvásárhelyi rendőrök, és drogtesztet is végeztettek vele. Mint az eredményből kiderült, a 22 éves marosvásárhelyi férfi kábítószert fogyasztott, mielőtt autóba ült volna.

Képünk illusztráció Fotó: Pál Árpád

A kedd este a rendőrök által ellenőrzött gépjárművezetőt a Maros megyei klinikára vitték, ahol alaposabb vizsgálatnak vetették alá, hogy tisztázzák, pontosan mit és mekkora mennyiségben használt. Kiderült, kannabiszt fogyasztott, és annak hatására viselkedett feltűnően a rendőrök előtt.

Amint a rendőrségi szóvivő elmondta, a drog – akárcsak az alkohol – negatívan befolyásolja a reflexeket, a mozdulatokat és az ítélőképességet. A járművezető ilyen esetben kevésbé tudja uralni saját mozdulatait, nehezebben képes az akadályok elkerülésére, kockáztatva nemcsak a saját, de mások, a forgalomban közlekedők életét is. A drog hatásától ugyanakkor agresszívvé is válhat az autóvezető, nagyon hamar elveszítheti önuralmát, ami további súlyos következményeket vonhat maga után, balesetet, autószerencsétlenséget okozhat.

A sofőr ellen eljárás indult, egy évtől öt évig terjedő börtönbüntetésre is számíthat.

{A}