922 uniós segélycsomagot osztanak ki Gyergyószentmiklóson

Hegyi Zsuzsánna 2020. január 15., 14:30

Elkezdték kiosztani az Európai Unió intervenciós tartalékalapjából finanszírozott higiéniai segélycsomagokat Gyergyószentmiklóson. A szociális segélyben és a családi pótlékban részesülők kapnak ilyen juttatást.

A segélycsomagokat szerdán kezdték el kiosztani a régi kórház épületében, a Kórház utca 1. szám alatt Fotó: Hegyi Zsuzsánna

Összesen 922 – sampont, szappant, fogkefét és mosóport tartalmazó – csomagot osztanak ki Gyergyószentmiklóson az elkövetkező napokban a higiénia népszerűsítése céljából – mondta Kertész László, a polgármesteri hivatal sajtóreferense. A csomagokat a 2008/784-es kormányrendelet értelmében, az Európai Unió intervenciós tartalékalapjából kapják a jogosultak, vagyis a szociális segélyben és a családi pótlékban részesülők.

A segélycsomagokat szerdán kezdték el kiosztani a régi kórház épületében, a Kórház utca 1. szám alatt. A jogosultak egyszerre több dobozt is elvehettek, hiszen minden családtagnak jár egy-egy csomag. A kiosztás az elkövetkező napokban is folytatódik, 12–14 óra között. A segélyeket személyazonossági igazolvány felmutatásával vehetik át az érintettek. A rend fenntartásáért a Gyergyószentmiklósi Helyi Rendőrség munkatársai felelnek.

{A}

A Gyergyószentmiklósi Szociális Igazgatóság értesítése szerint várhatóan tartós élelmiszerek is érkeznek hamarosan. A részletekről időben értesíteni fogják az erre jogosultakat. Legutóbb 2016-ban érkezett élelmiszercsomag az Európai Unió intervenciós tartalékalapjából – emlékeztetett a sajtóreferens.