Téli nagytakarítást tart a Székelyudvarhelyi FC

Zátyi Tibor 2020. január 15., 11:55

Ahogy az előző idényekben, úgy a mostaniban is a kiesés ellen harcol a Székelyudvarhelyi FC, amely jelenleg a labdarúgó 3. Liga 5-ös csoportjának 14. helyén áll, nyolc pont a hátránya a biztos bennmaradást érő pozícióban található Dési Unireától. 

Nagy lesz a játékosmozgás Fotó: Pál Árpád

Mészáros Alpár vezetőedzővel kezdte el a jelenlegi szezont az SZFC, ám a bajnokság elején a kolozsvári szakember személyes okokra hivatkozva rövid időre visszavonult a labdarúgástól. Demény Norbert edző vette át a helyét, ám az SZFC továbbra sem tudott annyi pontot összegyűjteni, amennyit a keret erősségét látva a szurkolók elvártak. Mészáros az őszi szezon végén visszajött a csapathoz, négy mérkőzésen csupán egy győzelmet szerzett, a másik három találkozóján alulmaradt az SZFC.

{A}

Érdeklődésünkre Mészáros elmondta, hogy megegyezett az udvarhelyi együttes vezetőségével, a közös folytatás mellett döntöttek. „Megpróbáljuk megint azt, amit az előző években rendre elértünk, hogy a bajnokság végén ne essünk ki.

Most lesz a legnehezebb kiharcolni a bennmaradást, mivel amellett, hogy nagyon erős az ötödik csoport, választási év is van, így a különböző városok polgármesteri hivatalai horribilis összegeket fektetnek bele a csapatokba, külföldi edzőtáborokba utaznak a 3. ligás együttesek”

– nyilatkozta Mészáros.

Az edzőtől megtudtuk, hogy az SZFC január 20-án, hétfő délután kezdi el a felkészülést, ami hét hétig tart, az első tavaszi fordulót március 6-án rendezik. „Székelyudvarhelyen edzünk, nem megyünk sehova, saját műfüves pályánk van, a körülmények is megfelelők a felkészüléshez” – folytatta.

Közben nagytakarítás is történik, hiszen hét játékos elment a csapattól: Horia Crișan, Adrian Viorica, Solymossy Lehel, Cătălin Dinu, Sandu Iovu, Cosmin Stăncuțu, míg Jankó Levente visszament a 4. ligás Székelyudvarhelyi Sportinghoz. Továbbá az FK Csíkszereda a téli felkészülésre visszahívta az SZFC-hez kölcsönadott fiatal játékosait, Pál Kristófot és Berkeczi Csongort, míg Györgydeák Apor folytatása kérdéses.

Mészáros Alpár nagyon nehéz tavaszi szezonra számít a 3. Ligában Fotó: Erdély Bálint Előd

„Azokat, akik elhagyták a keretet, azért küldtük el, mert nem bizonyítottak. Ha hat hónap nem volt elég arra, hogy elfogadható teljesítményt nyújts, eredményes légy, nem fogsz még újabb hat hónapot kapni, így a célokat más játékosokkal kell elérnünk” – folytatta Mészáros.

A védelem megerősítése érdekében két játékos érkezése biztos: a sepsiszentgyörgyi Mitra Szilárd, aki az elmúlt időszakban az SZFC-vel közösen edzett, továbbá az 1. Ligában is megfordult, a védelem mindkét oldalán bevethető gyergyószentmiklósi Andrei Țepeș. „Ez a két játékos nagyon fontos erősítésnek számít, remélem, hogy alapemberei, vezéregyéniségei lesznek a tavaszi csapatnak” – tette hozzá Mészáros.

László Zsolt csapatmenedzser érdeklődésünkre elmondta, hogy több labdarúgó is próbajátékra érkezik Udvarhelyre, köztük két francia és egy szerb légiós, továbbá tárgyalást folytatnak a csapat korábbi gólgyárosával, a brit Romaric Logonnal is.

Az együttes vezetősége legalább hat felkészülési mérkőzést szeretne leszervezni a téli szünetben, eddig ismert ellenfelek: Kézdivásárhelyi SE, Nyárádtői Unirea, Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK II. és FK Csíkszereda U19. A találkozók időpontjai még nem véglegesek.