Visszatér Udvarhelyre a volt szövetségi kapitány

Józsa Csongor 2020. január 15., 10:42

Bejelentette új edzőjét a Székelyudvarhelyi Vasas Femina. A magyar válogatottat vezette két ízben, a város sem ismeretlen Vágó Attila számára.

Vágó Attila irányította az SZFC-t és az FK Csíkszeredát is Fotó: Pál Árpád

A múlt héten bontott szerződést edzőjével a Székelyudvarhelyi Vasas Femina. A női labdarúgó 1. Liga negyedik helyezettje szerdán reggel közösségi oldalán jelentette be, hogy megegyeztek Vágó Attilával. A magyarországi, salgótarjáni születésű edző neve Székelyföldön inkább a férfi labdarúgáshoz köthető, megfordult a Székelyudvarhelyi FC-nél és az FK Csíkszereda csapatát is irányította – mindkét helyen egy fél idényt töltött 2017-ben.

{A}

A 60 éves szakember 2013-ban a magyar női válogatott szövetségi edzőjeként érkezett először Székelyudvarhelyre, a Vasas Femina meghívására, akkor még csak egy rövid látogatásra, megbeszélésre, közös tervek lehetőségeinek felmérésére – írja a csapat közleményében.

A korábbi hódmezővásárhelyi és makói labdarúgó edzőként irányította többek között a Videotont, a Diósgyőrt, a Szolnokot és a Békéscsabát is.

Fotó: Gecse Noémi

A magyar női fociválogatott szövetségi kapitányaként jelentőset alkotott: 2007 márciusa és 2013 novembere között, két időszakban 42 válogatott mérkőzésen ült a nemzeti együttes kispadján.

Vágó Attila lánya, Vágó Fanny, több mint százszoros magyar válogatott, ötszörös magyar bajnok és kétszer az év női labdarúgójának választották Magyarországon. Jelenleg a Fradiban játszik.

A Vasas Femina a héten kezdte el a felkészülést a tavaszi idényre, egyelőre a másodedző, Székely János és az erőnléti trénerek irányítják az edzéseket. Az új szakember január végén érkezik Székelyudvarhelyre.