Győzelemmel zárta az alapszakaszt a GYHK

Gergely Imre 2020. január 14., 21:29

A Debreceni EAC számára volt csak tétje a keddi gyergyószentmiklósi mérkőzésnek, de a Gyergyói Hoki Klub játszott lendületesebben és célratörőbben. Ezúttal a gólok sem maradtak el, a GYHK 4–1-re nyerte az alapszakasz – számára – utolsó mérkőzését.

Fotó: Vaduva István/GYHK

A találkozó 39. másodpercében már vezetett a GYHK, Vorobjev hozta helyzetbe Tendlert és az eddig kevés játéklehetőséget kapott kanadai lövése átjutott Hetényin és a gólvonalon is. Igaz, nem sokkal, de a videózás is megerősítette ezt.

{A}

A meccsen hasonló játék zajlott, mint vasárnap az Újpest ellen, azaz a piros-fehérek fölényesen uralták a játékot, de most hatékonyabbak voltak a támadások.

Az első emberelőnyt is értékesítették a hazaiak, Ferencz-Csibi bombázott a kapuba. A játékvezetők szerint Péter még beleért a lövésbe. A kétgólos előny a második harmad legelején egyre csökkent, Novotny tört be Cooke kapuja elé, lövése még kipattant, de az érkező Mazzag szépített.

Fotó: Vaduva István/GYHK

A játékot továbbra is a GYHK irányította, az első két támadósor egyaránt parádézott, a Valdix-Tendler-Vorobjev és a Péter-Pesztunov-Csergő hármas is számos szép akciót összehozott. Így született meg a harmadik találat is: Valdix indításával Tendler és Vorobjev passzolták ki a DEAC védelmét és Hetényi is tehetetlen volt. A végeredményt Péter állította be, aki Pesztunov újabb zseniális passza után talált be.

A Gyergyói Hoki Klub így 44 ponttal zárta a 7. helyen az Erste Liga alapszakaszát.

Fotó: Vaduva István/GYHK

A GYHK a Schiller-Vasas vendégeként kezdi a középszakaszt január 23-án, addig még három romániai bajnokit játszanak Gógáék, szerdán 17 órától a Sapientia U23 vendégeként, szombaton és vasárnap 18.30-tól pedig Galacon lépnek jégre. 

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz:
Gyergyói Hoki Klub–Debreceni EAC 4–1 (2–0, 1–1, 1–0).
Gólszerzők: Jereme Tendler (1.), Ferencz Csibi Róbert (7.), Pavel Vorobjev (27.), Péter Zsolt (45.), illetve Mazzag Dániel (21.).
Kiállításpercek: 6–8.
Kapura lövések: 43–27.

{G1}

{H1}