Felfüggesztették a büntetést, igazolhat játékosokat a CFR

Horváth Bálint Ottó 2020. január 14., 18:28

Sikerrel járt a Kolozsvári CFR vezetősége, amely elérte, hogy felfüggesszék a játékosigazolásokra vonatkozó büntetést, így a klubnak lehetősége van új labdarúgókat szerződtetni a téli szünetben.

Az alapjátékosok maradnak, melléjük erősítésekre van szükség. Archív Fotó: Facebook/Fotbal Club CFR

Mint ismert, a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) december végén eltiltotta a játékosigazolásoktól a kolozsvári klubot a következő ellenőrzésig, arra hivatkozva, hogy nem tartotta be a pénzügyi fair play szabályait.

{A}

A CFR megtámadta a döntést a Nemzetközi Sportdöntő Bíróságon (TAS), amelytől kérte, és meg is kapta a büntetés felfüggesztését.

Mivel az ügyet nem lehetett ilyen rövid időn belül kielemezni, a svájci székhelyű szervezet jóváhagyta a kolozsváriak kérését, így a klub megkezdheti a játékosigazolást az 1. ligás bajnokság második részére, illetve az FC Sevilla elleni párharcra az Európa Liga tizenhatoddöntőjében.

A végső döntést vélhetően március közepén hozzák meg,

és amennyiben helybenhagyják a hazai szövetség határozatát, a CFR-nek a következő átigazolási időszakban, azaz nyáron kell „letöltenie” a büntetést.

Két játékos távozott

Amíg az érkező játékosok váratnak magukra, addig a CFR megvált két hátvédtől, akik nagyon kevés lehetőséget kaptak. Andrei Mureșan a városi rivális, másodosztályú Kolozsvári Universitateához igazolt, Răzvan Horj pedig az élvonalbeli Academica Clinceni csapatához kölcsönbe került.