Farönkszállítmány borult egy autóra, szörnyethalt a mellette álló nő

Székelyhon 2020. január 14., 17:32

Szörnyethalt egy autó mellett álló nő, amikor egy rönkszállító teherautó rakománya ráborult Gyimesfelsőlokon, a 12A jelzésű országúton – tájékoztatott a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság.

Fotó: Pinti Attila

Az első jelentés szerint a farönkszállítmány az út mellett parkoló személyautóra és a mellette álló nőre zuhant.

A balesetben a nő életét vesztette, az autóban ülő két másik személy pedig megsérült, az utóbbiakat kórházba szállították

– közölte a Hargita megyei tűzoltóság.

Fotó: Pinti Attila

Szemtanúk szerint a nő számlát fizetett egy üzletben, ketten pedig a bolt előtt, az autóban várták. Amikor kijött az üzletből, akkor történt a szerencsétlenség.

Fotó: Pinti Attila

A szerkesztőségünknek küldött tájékoztatás szerint a balesethez a Hargita megyei tűzoltóságtól egy speciális mentésre alkalmas bevetési járművel, egy műszaki mentővel és egy rohammentővel vonultak ki, a Hargita Megyei Mentőszolgálat egysége pedig két mentőautóval szállt ki a helyszínre.

Fotó: Pinti Attila

A helyszínelés miatt félsávos útlezárást léptettek érvénybe a rendőrök.

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Gheorghe Filip arról tájékoztatott, hogy a Csíkszereda irányából érkező személyautó egy bolt előtt állt meg, lehúzódva az úttestről. A jármű női utasa épp az autóhoz ment, amikor bekövetkezett a szerencsétlenség: jobbról rá és az autóra zuhant egy szemből közlekedő teherautó farönkszállítmánya. A 38 éves nő a helyszínen életét vesztette. A személyautó 20 éves sofőrjét és a szintén a járműben lévő 4 éves kiskorút sérülésekkel szállították kórházba. A rendőrség kivizsgálást indít a baleset okainak megállapítására, amely műszaki okok miatt következhetett be: vagy a rönkszállító tengelye törhetett el, vagy pedig a szállítmány nem volt megfelelően rögzítve. A 49 éves szépvízi sofőr ellen gondatlanságból elkövetett emberölés címén indított eljárást a rendőrség.

Fotó: Pinti Attila