Körvonalazódik 6. Székelyföldi Grafikai Biennálé programja

Bíró Blanka 2020. január 14., 16:48

Az idén októberben sorra kerülő 6. Székelyföldi Grafikai Biennálé forgatókönyvét, újdonságait mutatták be kedden Sepsiszentgyörgyön az Erdélyi Művészeti Központban tartott sajtótájékoztatón a szervezők.

Sajtótájékoztatón a szervezők Fotó: Vargyasi Levente

Az idei kiadásnak a „Káosz struktúrája” címet javasolják, ez egy hívószó, de mivel tudják, hogy nem minden képzőművész akar „belekapaszkodni” egy témába, bármilyen tematikájú alkotást elfogadnak – szögezte le a kurátor, aki a biennálé forgatókönyvét is ismertette.

A művészek jelentkezését március 20-ig várják, kizárólag a rendezvény honlapján lehet jelentkezni az űrlap kitöltésével.

Fotó: Székelyföldi Grafikai Biennálé/ Facebook

A zsűrizés március 30-ig zajlik le, a beválogatott munkák bekerülnek a biennálé katalógusába, majd több helyszínen is kiállítják. A megnyitóra és a díjátadóra október 9-én kerül sor. A rendezvény Székelyföld hírét viszi a nagyvilágba, a katalógusa legalább 58 országba eljut, Románia legnagyobb ilyen jellegű eseménye, de egész Közép-Kelet Európában jegyzik, szakmai körökben számon tartják – szögezte le Imreh István, a Kovászna Megyei Művelődési Központ igazgatója. 

{A}