Vasas Femina: nincs keserű szájíz az edzőváltás után

Józsa Csongor 2020. január 14., 11:35

A Székelyudvarhelyi Vasas Femina élvonalbeli női labdarúgó-együttes klubvezetése és az edző, Andrási Sándor Csaba közös megegyezéssel úgy döntött, hogy szerződést bontanak. Az utód kilétét a héten közlik.

Andrási Sándor Csaba felállt a kispadról, új edző érkezik a Vasas Feminához. Archív Fotó: Barabás Ákos

Andrási Sándor Csaba 2019 februárjában érkezett a Székelyudvarhelyi Vasas Feminához, akkor Székely Jánost váltotta a kispadon – utóbbi a gárda másodedzője lett. Mivel a bajnokság már elúszni látszott, az együttes a Román Kupára összpontosított.

Ez jó elképzelésnek bizonyult, hiszen a csapat tagjai májusban Marosvásárhelyen a magasba emelhették a trófeát, a döntőben 5–0-ra győzték le a Kisbecskereki Fortunát.

„A megállapodás szerint Andrási féléves szerződést kötött velünk, ezt pedig egy évvel hosszabbítjuk meg. A nyári szünetben újra tárgyaltunk, akkor ő azt kérte, hogy ne egy év legyen, hanem a téli szünetben újból értékeljünk.

Ezt ismét megtettük, a beszélgetéskor pedig úgy álltunk fel az asztaltól, hogy nem folytatjuk együtt. Ez közös megegyezés volt, mindkét fél így látta jobbnak”

– fejtette ki megkeresésünkre a székelyudvarhelyi klubelnök, László Béla.

{A}

A Vasas Femina ezen a héten kezdi meg a felkészülést a tavaszi idényre, az első tréningeket az erőnléti edzők, illetve a másodedző, Székely János irányítják. A klubelnök elmondta, az utolsó simítások zajlanak az új trénerrel,

előreláthatóan még ezen a héten bejelentik a csapat közösségi oldalán, hogy kiről van szó.

„Új év, új projekt. Pozitív két fél idényen vagyunk túl, nagy hibákat nem tudok elmondani Andrási munkájával kapcsolatosan. A csapat célkitűzése nem változik, a bajnokságban a dobogón zárnánk, illetve kiemelt figyelmet szentelünk a kupaszereplésnek, ha lehetséges, megvédenénk címünket. Összességében pedig készítgetjük elő az új szezont” – tette hozzá László Béla.

A székelyudvarhelyiek a negyedik helyről indítják a tavaszi idényt a női labdarúgó 1. Ligában, míg a Román Kupa 3. körében hazai környezetben a Borgóprundi Heniuval mérkőznek meg – előreláthatóan március elején indul a sorozat. A klubelnök szerint nagy változás nem lesz a keretben, egyelőre kérdéses, hogy az egyik meghatározó játékos, Carolina Țabur a Vasas Feminánál folytatja-e, valamint egy új labdarúgó csatlakozik-e a többiekhez.