Ötgólos vereséget szenvedtek az Acélbikák

Dobos László 2020. január 13., 22:18

A Dunaújvárosi Acélbikák csapata meglepetésre 5–0-ra kikapott a Hokiklub Budapest vendégeként a jégkorong Erste Liga hétfő esti találkozóján.

A Hokiklub Budapest a Sportklubbal is jó meccseket játszott. Archív Fotó: Pinti Attila

A vendég újvárosiak többet lőttek kapura, a mérkőzés mégis a Hokiklub győzelmével zárult, amely története során először nyert meccset nullára az Erste Ligában.

A Hokiklub Budapest kapuját a legendás Martin Brodeur fia, a 23 éves Jeremy Brodeur védte. Úgy tűnik, az alma nem esik messze a fájától, Jeremy apja nyomdokain jár. Apja, Martin Brodeur mindent megnyert, ami jégkorongban megnyerhető, többek között három Stanley Kupát, két olimpiát, két világbajnokságot és egy világkupát gyűjtött be.

Ez volt a Hokiklub Budapest első DAB elleni sikere ebben a szezonban. A HKB megőrizte esélyét a 8. hely elérésére,

az ötödik helyen álló dunaújvárosiak viszont már biztosan nem érthetik utol a harmadik Brassót, és lépéshátrányba kerültek a negyedik Debrecennel szemben.

A csapatonként 36 mérkőzést jelentő alapszakaszt követően az első öt helyezett a középszakasz felső házában, az utolsó öt pedig a középszakasz alsó házában folytatja. A január 21-től február 19-ig tartó középszakaszban a felső házban érdekelt csapatok 6–3–2–1–0 bónuszponttal kezdik a sorozatot, az alsó házban pedig 6–4–2–1–0 a bónuszpontok száma.

{A}

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz:
Hokiklub Budapest–Dunaújvárosi Acélbikák 5–0 (1–0, 2–0, 2–0).
Gólszerzők: Lőczi Árpád, Reiter Attila, Bugár Gábor, Koski Eetu és Szappanos Dávid.

{G1}

{H1}