Felvenné a küzdelmet erősebb ellenfeleivel a Szejke SK

Horváth Bálint Ottó 2020. január 14., 08:03

Négycsapatos felkészülési tornát rendez ezen a héten a Székelyudvarhelyi Szejke SK férfi kézilabdacsapata. A másodosztályú bajnokságban remeklő gárda vezetőedzőjét, Sipos Lórántot kérdeztük a barátságos megmérettetésről, amelyen erősebb ellenfelekkel találkoznak.

Sipos Lóránt bízik abban, hogy a nézők minél nagyobb számban kimennek a meccsekre. Archív Fotó: Pál Árpád

Az udvarhelyiek a hozzájuk hasonlóan szintén másodosztályú Nagyváradi VSK-val, illetve két élvonalbeli együttessel, a Bukaresti Steauával és a Fogarasi VSK-val mérkőznek meg a városi sportcsarnokban csütörtöktől szombatig zajló tornán. Az A osztályos bajnokság C csoportjában hibátlanul menetelő Szejke SK ellenfelei közül Nagyvárad szintén vezeti a másodosztály D csoportját, míg a Steaua a 6., a Fogaras pedig a 11. helyen áll a tizennégy csapatos Bölények Ligájában.

A Szejke SK a téli szünet után már túl van egy egyhetes felkészülésen, napi két edzéssel gyakorol a bajnoki szezon folytatására. Sipos Lóránt, az udvarhelyiek vezetőedzője elmondta, vannak sérültjeik, a régóta hiányzó kapus, Orbán Szilárd mellett még néhányan kisebb egészségügyi problémákkal küszködnek, de remélik, hogy a napokban ezek a játékosok is csatlakozni tudnak a csapathoz és a barátságos tornán bevethetők lesznek.

Mindenképpen a fokozatos terhelés a legfőbb szempont ezeken a felkészülési mérkőzéseken, illetve az, hogy a játékosok minél több időt töltsenek a pályán.

Továbbá azért is szerveztünk négycsapatos tornát, mivel a bajnokságban az elődöntő és reményeink szerint a döntő szakaszban is ebben a rendszerben játszunk majd, három nap alatt három mérkőzéssel” – hangoztatta Sipos Lóránt.

Hozzátette, a fejlődés szempontjából fontos, hogy erősebb csapatokkal találkozzanak, mert nem az a lényeg, hogy a leggyengébbeket legyőzzék. „Megpróbáljuk felvenni velük a küzdelmet, és hogy ez mennyire sikerül, ezen a tornán kiderül.”

{A}

A szakvezető bízik abban, hogy a nézők minél nagyobb számban kimennek a meccsekre. „Tudjuk, hogy kézilabdaszerető közönségünk van, amely mellettünk áll, és szívesen várjuk őket, hogy buzdítsák itthon a csapatot. Igaz, hogy ez egy felkészülési torna, de mi mindent bele fogunk adni, és szükségünk van a közönségünkre” – zárta Sipos Lóránt.

A Szejke Kupa programja

Csütörtök: 17 órától Nagyváradi VSK–Bukaresti Steaua, 19 órától Szejke SK–Fogarasi VSK 
Péntek: 17 órától Fogarasi VSK–Bukaresti Steaua, 19 órától Szejke SK–Nagyváradi VSK
Szombat: 11 órától Fogarasi VSK–Nagyváradi VSK, 13 órától Szejke SK–Bukaresti Steaua