Győzelemmel kezdte a középszakaszt a Sepsi-SIC

Sánta Imre 2020. január 12., 13:57

A középszakasz küzdelmeihez érkezett a női kosárlabda-bajnokság, amelynek első játéknapján a címvédő Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC fölényes sikert aratott a Brassói Olimpia otthonában.

Harminchat ponttal nyert Brassóban a háromszéki együttes Fotó: Miska Brigitta/Sepsi-SIC/Facebook

Noha a háromszékiek két nappal korábban még a lengyelországi Bydgoszcz városában léptek pályára az Európa Kupa rájátszásának visszavágóján, az utazással járó fáradtság nem gátolta meg őket abban, hogy magabiztos játékkal két vállra fektessék az Olimpia csapatát.

A zöld-fehéreknek nélkülözniük kellett rutinos csapatkapitányukat, Annemarie Gödri-Părăut, azonban hiányát remekül pótolta Jelen Vucetic, akinek vezérletével már az első negyedben számottevő előnyt dolgoztak ki (16–30). A folytatás is hasonlóan alakult,

Zoran Mikes tanítványai fokozatosan növelni tudták a különbséget, és az első húsz perc után lényegében már el is döntötték a mérkőzés sorsát (31–55).

Szünet után sem változott a játék képe, a címvédő továbbra is nagy fölényben játszott, a remek napot kifogó Pasic és Topuzovic szórták a pontokat, így csak az a kérdés maradt nyitott, hogy mekkorára duzzad a különbség.

{A}

Az utolsó tíz percben Mikes mester a fiataloknak is több lehetőséget adott, ennek következtében kiegyensúlyozottabbá vált a játék, és így alakult ki a 63–99-es végeredmény.

A Sepsi-SIC néhány pihenőnap után legközelebb hazai környezetben lép pályára, január 15-én, szerdán 19 órakor a Román Kupa negyeddöntőjének visszavágóján a Szatmárnémeti VSK lesz az ellenfelük, majd január 18-án, szombaton 19 órakor szintén a Sepsi Aréna ad otthont a Kolozsvári U elleni bajnoki mérkőzésnek.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, középszakasz, 1. forduló:
Brassói Olimpia–Sepsi-SIC 63–99 (16–30, 15–25, 9–20, 23–24).
Brassó: N. Zubac 12, Pesovic 10 (2x3), Williams 9 (2x3), Filip 2, Al Ash Hab. Cserék: Bealde 20 (2x3), Voica 3, Armanu 3 (1x3), Dumitru 2, D. Zubac, Brezan, Pătrașcu. Edző: Dan Calancea.
Sepsi-SIC: Pasic 29 (4x3), Vučetić 16 (2x3), Orbán 8, Givens 7 (1x3), Mandache 5 (1x3). Cserék: Topuzovic 18 (2x3), Demeter 10, Butler 4, Cătinean, Mîrne-Nagy, Kovács. Edző: Zoran Mikes.
Játékvezetők: Andrei Bădila, Mihai Săndulache, Csiki Zsolt.