Eldőlt, biztos hetedik a GYHK

Gergely Imre 2020. január 11., 22:44

Az Újpest győzött Gyergyószentmiklóson, és ezzel eldőlt, hogy a lilák végeznek az Erste Liga alapszakaszának hatodik helyén, a gyergyóiak pedig a hetediken.

Fotó: Vaduva István/GYHK

A 60 percből 55-ben minden tekintetben felülmúlta ellenfelét a Gyergyói Hoki Klub, több olyan időszak is volt a meccsen, hogy az UTE percekig ki sem tudott jönni a harmadából. Záporoztak a lövések Duschek kapujára, de a hálóőr nagy napot fogott ki, és ha mégis verve volt, segített a kapuvas. 

Negyven perc, két harmad után 34–8 volt a kapura lövések aránya. Az eredmény pedig 0–2. Erre mondják azt, hogy az egyiknek semmi sem jön össze, a másiknak pedig minden.

A vezetést Benk szerezte meg: az Újpest kapuja mögött gyergyói szabálytalanságot láttak a bírók, és a késleltetett kiállítás alatt nem tudott időben visszarendeződni a GYHK védelme.

Ez volt az UTE első valamire való lehetősége. A második találat a 34 percben esett, azaz túl a második harmad derekán, amikor a gyergyói harmadban alig látszott korcsolyanyom, a játék végig a vendégek ketrece előtt zajlott. Emberelőnyben lőtt nagy gólt Pance. A nézők nem hittek a szemüknek: gyakorlatilag a semmiből tett szert kétgólos előnyre az Újpest.

Fotó: Vaduva István/GYHK

Ettől függetlenül a legtöbben hittek még abban, hogy innen fel tud állni a GYHK. És így is történt: rögtön a harmadik játékrész elején Benedek volt szemfüles és vágott a kapuba egy ide-oda pattogó korongot. A 45. percben pedig Pesztunov egyenlített varázslatos csuklómozdulattal.

A harmadik gólért ment előre a gyergyószentmiklósi együttes, de nem járt sikerrel, ezzel szemben Benk ismét betalált. Innen már hiába próbáltak meg mindent Valdixék, továbbra is sorra kimaradtak a lehetőségek, az UTE pedig okosan őrizte az előnyét.

{A}

A végén a kapuslehozatal sem segített, 2–3 lett a végeredmény. Ez egyrészt azt jelenti, hogy az Újpest először tudott nyerni a gyergyói csarnokban, de sokkal lényegesebb, hogy a megszerzett pontokkal bebiztosította, ők végeznek az alapszakasz 6. helyén, azaz ők kezdik 6 bónuszponttal a középszakaszt. A GYHK 7. lesz, akárcsak tavaly, és 4 bónuszponttal várhatja a folytatást.

Az alapszakaszban a piros-fehérek még egy mérkőzést játszanak, kedden a DEAC látogat Gyergyószentmiklósra, de ennek a meccsnek a GYHK szempontjából már nem lesz tétje.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz:
Gyergyói Hoki Klub–UTE 2–3 (0–1, 0–1, 2–1).
Gólszerzők: Benedek Roland (42.), Dmitrij Pesztunov (45.), illetve Benk András (12., 48.), Eric Pance (34.)
Kapura lövések: 46–22. 
Kiállításpercek: 12–12.

{G1}

{H1}