Négy tűz 24 óra alatt Háromszéken

Bíró Blanka 2020. január 11., 13:52

Két tűzesethez riasztották a tűzoltókat péntek este, illetve szombatra virradóan, Bereckben és Baróton gyulladt ki egy lakóház, illetve egy tömbházlakás. Ezt megelőzően, pénteken délután Kisborosnyón és Uzonban oltottak tüzeket.

Képünk illusztráció Fotó: Barabás Ákos

Péntek este kilenckor riasztották a tűzoltókat, mert kigyúlt egy lakóház Bereckben – tájékoztatott Marius Tolvaj, a Kovászna megyei tűzoltóság szóvivője, hozzátéve, hogy a berecki állomásról egy tűzoltóautót vezényeltek a helyszínre, majd további két autó Kézdivásárhelyről, illetve a helyi önkéntes tűzoltók siettek a segítségükre. A tűzoltók két órán keresztül küzdöttek a lángokkal, közben kiégett a ház tetőszerkezete mintegy 220 négyzetméteren, a benne levő bútorzat és különböző javak. A tűz keletkezésekor senki nem tartózkodott a házban, és valószínűleg egy felügyelet nélkül hagyott elektromos háztartási gép rövidzárlata okozta.

Szombat éjjel két órakor Baróton egy tömbházlakásban ütött ki tűz, a hivatásos tűzoltók érkezéséig az önkéntes tűzoltók próbálták megfékezni a lángokat.

A tűz az első emeleti lakásában gyúlt ki, a tömbházban lakók kimenekültek.

A tüzet valószínűleg az okozta, hogy a lakó cigarettázott, elaludt, és elégtek a lakásban felhalmozott textilanyagok meg papírok. Három személyt láttak el a helyszínre érkező mentőegységek, kettőt közülük kórházba szállítottak. A lakás tulajdonosa kisebb égési sérüléseket szenvedett a kezén, egy nőt pedig füstmérgezéssel kezeltek.

{A}

Pénteken két másik tűzhöz riasztották a sepsiszentgyörgyi tűzoltókat. Kisborosnyón egy istálló gyúlt ki, az állatokat még a tűzoltók érkezése előtt kimenekítették. Az istálló negyven négyzetméteren égett ki, a tüzet egy villanykörtéből kipattanó szikra okozta.

Uzonban egy fémbarakk gyúlt meg, húsz négyzetméteren égett ki, a benne lakót a fején lévő égési sérülések miatt kórházba vitték. A tüzet a feltételezések szerint egy improvizált tűzhelyből kipattanó szikra okozta.