Nagyot küzdött, de kikapott a Sportklub

Dobos László 2020. január 10., 22:12

A biztos alapszakaszgyőztes Csíkszeredai Sportklub kétgólos vereséget szenvedett pénteken este Dunaújvárosban a jégkorong Erste Ligában. Két harmad után döntetlenre álltak a csapatok, az utolsó játékrészben eredményesebb Acélbikák végül 4–2-re nyertek.

Gyors, iramos meccset játszott az Acélbikák és a Sportklub csapata Fotó: Nagy Gergő

Nem volt telt ház a dunaújvárosi jégcsarnokban, a nézők között azonban jelen volt a Sportklub-szurkolók egy jelentős csoportja, akik végig buzdították a vendégeket.

Jó iramú, szép hokit hozott a mérkőzés, amelyen az első gólt a házigazdák lőtték a 15. percben, amikor a csíkszeredai születésű, de az Acélbikák színeiben hokizó Silló Arnold talált be közelről (1–0).

Fotó: Nagy Gergő

Az első szünet előtti percekben emberelőnybe került a Sportklub, és a négy a három elleni játékban a székelyföldiek McLean találatával egyenlítettek (1–1). A 24. percben Becze révén gólt lőtt a Sportklub, de

a játékvezetők visszanézték a történteket, és az újvárosi kapus ellen elkövetett szabálytalanság miatt érvénytelenítették a találatot.

A 28. percben újra a házigazdák kerültek előnybe, Somogyi lövését Szamankov, a csíki kapus még védte, de a kipattanót közelről Turcotte a hálóba lőtte (2–1). Három perccel a második szünet előtt újra egyenlített a csíki gárda: Bíró Tamás passza után Farkas Tamás betört a hazai kapu elé, ahol fonákkal meglepte Hughsont, az újvárosiak kapusát (2–2).

Fotó: Nagy Gergő

Bár a harmadik játékrészben is a vendégek lőttek többet kapura, gólokat a házigazdák lőttek, újra Silló és Turcotte volt eredményes (4–2).

Hetven másodperccel a vége előtt emberelőnybe került a Sportklub, a csíki szakvezetés Szamankov kapus helyett is mezőnyjátékost küldött a jégre, de a szépítés, illetve az egyenlítés sem sikerült.

Fotó: Nagy Gergő

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz:
Dunaújvárosi Acélbikák–Csíkszeredai Sportklub 4–2 (1–1, 1–1, 2–0).
Gólszerzők: Silló Arnold (25., 42.), Hugo Turcotte (28. és 48.), illetve Kurtis McLean (19.) és Farkas Tamás (37.).
Kapura lövések: 36–56.
Büntetőpercek: 22–14 (ebből a dunaújvárosi Somogyi Balázsnak 10 perc fegyelmi).
Játékvezetők: Haszonits Miklós és Varjú Árpád, illetve Sindel Bence és Korbuly Gergely.

{G1}

{H1}