Távolodóban a hatodik hely a GYHK számára

Gergely Imre 2020. január 10., 22:01

Szoros csatában ugyan, de alulmaradt az FTC-Telekom csapatával szemben a Gyergyói Hoki Klub pénteken este.

Fotó: Vaduva István

Az első harmadban inkább a piros-fehérek domináltak és több ígéretes helyzet is kialakult Arany kapujánál. Az első emberelőny még kimaradt, de az 10. percben megszületett a vezető találat: Péter értékesítette közelről a Valdix és Bobcek összjátékából kialakult gólhelyzetet.

{A}

Lendületben maradt a piros-fehér alakulat, de nem jött a második gól. Sőt, emberhátrányban Switzer és Hajós lódult meg, és az utóbbi védhetetlenül emelt Cooke kapujába. Valdix hasonló kontrát vezethetett, de az ő lövése fölé ment.

A második harmadtól láthatóan alábbhagyott a gyergyói lelkesedés.

Átvette az irányítást a Fradi, és masszív védekezésből váltottak át sokszor veszélyes támadásokba. A 29. és 33. percben Tóth Gergő és Németh is betalált. Aranynak is akadt ugyan bőven védeni valója, de ebből kevés volt az igazán veszélyes helyzet. A másik oldalon Cooke tartotta meccsben a piros-fehéreket.

Fotó: Vaduva István

A GYHK mindent megpróbált ugyan, de inkább volt erre jellemző az erőlködés, mint tudatos támadásépítés.

Az eredmény nem változott, az Ferencvárost ezúttal sem tudta legyőzni a gyergyószentmiklósi csapat.

A vereség mellé Brassóból is rossz hír érkezett. Az Újpest 3–1-ről fordítva 3–6-ra nyert a Corona ellen és így hat ponttal vezet a GYHK előtt.

Ez azt jelenti, hogy Malcolm Cameron együttese mindkét hátralévő alapszakasz mérkőzését rendes játékidőben kell megnyerje ahhoz, hogy az alsóház első helyéről, 6 bónuszponttal indíthassa az alapszakaszt. A GYHK szombaton 18.30-tól az UTE csapatát fogadja, kedden a Debreceni EAC ellen zárja az alapszakaszt.

Jégkorong Erste Liga alapszakasz
Gyergyói Hoki Klub–FTC-Telekom 1–3 (1–1, 0–2, 0–0)
Gólszerzők: Péter Zsolt (10. perc), illetve Hajós Roland (16.), Tóth Gergő (29.), Németh Attila (33.)
Kapura lövések: 41–42
Kiállítások: 35–53 (ebből 20+5 perc végleges kiállítás Mathew Rupertnek és Antonino Sarciának, illetve 10 perc Tóth Gergelynek)

{G1}

{H1}