Játékosan fejlődni: IT-képzések gyerekeknek és felnőtteknek (x)

Barabás Hajnal 2020. január 10., 12:40

Fotó, illetve programozási képzést indít a csíkszeredai FusionIT fiatal vállalkozás, amelyekre iskolások jelentkezését várják. A fél éven át tartó képzést felkészült oktatók tartják, korszerű eszközök segítségével. Fő irányelvük, hogy játékosan is lehet tanulni és fejlődni, miközb

Hiánypótló oktatást biztosít az IT területén a nemrég indult fiatal vállalkozás, a FusionIT Fotó: Gábos Albin

Nagyon népszerűnek bizonyult a gyermekek körében a legó-robotika képzés, amelyet nemrég a csíkszeredai FusionIT vállalkozás indított a megyeszékhelyen. Simon Norbert, a mikrovállalkozás vezetője elmondta, profiljuknak megfelelően

további képzéseket indítanak a számítástechnika és a fotózás terén, egyelőre iskolásoknak, de a későbbiekben a felnőtt korosztálynak is terveznek tanfolyamokat.

Korszerű felszereléssel, játékos módon oktatják a számítástechnikát a FusionIT-nél Fotó: Gábos Albin

Két képzés indul

A cég csíkszeredai Petőfi Sándor utca 37. szám alatti székhelyén két képzés indítására készülnek, amelyre már várják a jelentkezőket.

A SCRATCH programozási képzésre 7-15 éves iskolásokat várnak.

Fotó: Gábos Albin

Mint Simon Norbert fogalmazott, jó ha a gyermekek minél korábban elsajátítják a számítástechnikai kompetenciákat, amelyeket játékos, interaktív formában oktatnak.

Játszanak és közben észre sem veszik mennyire hasznos tudással, programozási nyelvvel gazdagodnak a gyermekek

– jegyezte meg András Alpár oktató. Ezen kívül fotóképzésre is várnak résztvevőket a középiskolás korosztályból, amennyiben nem rendelkeznek saját fotógéppel, akkor akár okostelefont is használhatnak. A képzések fél éven át tartanak, heti egy alkalommal 90 percet tart az oktatás.

Az érdeklődők a 0746-294 788-as telefonszámon, vagy a fusionit.education@gmail.com email címen kérhetnek részletes tájékoztatót, de akár a vállalkozás Facebook-oldalán is érdeklődhetnek.

Fotó: Gábos Albin

A cégről

A vállalkozás a fiatal mikrovállalkozásokat segítő kormányprogram támogatásából indították tavaly novemberben, azzal a céllal, hogy számítástechnikai kompetenciákat oktassanak gyermekeknek és felnőtteknek.

Képzéseket szeretnének indítani 3D szobrászat, 3D modellezés, webes applikációfejlesztés, fotó, lego-robotika, programozás területeken.

Fotó: Gábos Albin

A vállalkozás mindezekhez korszerű felszereléssel, többek között 3D nyomtatóval, VR szemüvegekkel, számítógépekkel, legó modellező eszközökkel rendelkezik. A képzéseket pedig három felkészült helyi oktató, illetve magyarországi szakemberek, vendégelőadók tartják majd. Ugyanakkor nemcsak tanfolyamokat, hanem közösségi programokat is szerveznének, ahol kötetlen formában gyakorolhatják a tanultakat a résztvevők.

Fotó: Gábos Albin

Fotó: Simon Norbert

Fotó: Gábos Albin

Fotó: Gábos Albin

Fotó: Gábos Albin

(X)